GOOIK - Britt uit Gooik was even burgemeester tijdens de ‘YOUCA-dag

C21

GOOIK - Britt uit Gooik was even burgemeester tijdens de ‘YOUCA-dag

A_britt_en_simon
Ingezonden foto
 
Op donderdag 20 oktober, YOUCA-dag (Youth for Change and Action), gingen jongeren 1 schooldag werken en schonken ze hun loon aan projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd. In Gooik liep Britt een dagje mee met burgemeester Simon De Boeck. Britt kreeg op school alle info over YOUCA en koos er dan voor om een dagje in de voetsporen van burgemeester Simon De Boeck mee te lopen: “Ik ga graag naar school, waar ik de richting Economie-Moderne talen volg. Maar ik vond deze YOUCA-dag een fijne afwisseling. Het was leuk om een kijkje achter de schermen te nemen, mee de werkvloer op te gaan. Want het gemeentehuis ken ik alleen van de attesten enzo. Maar ik was wel benieuwd naar de werking, de aanpak van de energiecrisis, de crisis in Oekraïne. Tijdens de vergaderingen heb ik hier wel wat over geleerd. Maar burgemeester zie ik me nog niet meteen worden, hoewel ik tijdens een vergadering wel mijn zegje heb mogen doen.”
 
De burgemeester nam Britt graag mee op sleeptouw: “Elke donderdag zitten we samen met alle schepenen en bespreken we alle collegepunten. Britt heeft het college dan ook bijgewoond. Nadien stonden er nog andere vergaderingen op het programma. Want ja, een burgemeester moet vaak vergaderen. Gelukkig was er ook wat tijd voor een informele kennismaking en rondleiding.”
 

Jonas De Maeseneer, schepen van Noord-Zuid, is blij met het engagement van de jongeren: “Het loon dat Britt en de andere jongeren tijdens de YOUCA-dag verdienen, gaat naar het jongerenproject van Rikolto in Oeganda, Burkina Faso, Ecuador en België. Zo werken we als gemeente, samen met de jongeren, aan een duurzame, rechtvaardige en solidaire samenleving.” 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 okt 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022

archief