GOOIK - Groen Gooik haalt zijn slag thuis in Gooikeveld

C21

GOOIK - Groen Gooik haalt zijn slag thuis in Gooikeveld

Woning_gooikeveld_4__1_
De bewuste woning.- Ingezonden foto
 
Woning_gooikeveld_4__1_
De bewuste woning.- Ingezonden foto
 

Begin juli diende Groen Gooik bij de provincie beroep in tegen de door de gemeente Gooik afgeleverde vergunning voor een bouwproject in Gooikeveld. Groen Gooik ging in beroep bij de provincie Vlaams-Brabant tegen de bouwvergunning die de gemeente Gooik afleverde voor de sloop van een open woning met tuin in Gooikeveld, om plaats te maken voor 5 nieuwbouw rijhuizen. Het is in eerste instantie aan de gemeente om zelf verantwoordelijkheid te nemen wat betreft bouwvergunningen die passen binnen de regels en het leefbaar houden van onze dorpskernen. 

 
Intussen heeft de provinciale omgevingsambtenaar de ingediende bezwaren grondig onderzocht: te groot project om zomaar te vergunnen en onvoldoende aandacht voor de bestaande karaktervolle woning en voor groene aspecten. Er zijn ook problemen in verband met de mobiliteit en parking. De provinciale omgevingsambtenaar adviseert expliciet om de aanvraag voor dit project alsnog te weigeren. Bevestiging van het advies door deputatie volgt in principe binnenkort en dat zou dus een zoveelste keer zijn dat gemeente Gooik wordt teruggefloten over onzorgvuldig afgeleverde omgevingsvergunningen.
 
Groen Gooik blijft pleiten voor een bouwpauze van 2 jaar voor grote projecten en verkavelingen. Zo komt er tijd om eerst een heldere bouwvisie op te stellen met inwoners en dit juridisch vast te leggen (ruimtelijke uitvoeringsplan) in plaats van de zoneringskaart en stedenbouwkundige richtlijnen die enkel op een collegebesluit gebaseerd zijn. Vanuit Groen zijn we niet gekant tegen verdichting van bebouwing in onze kernen of tegen de bouw van kleinere (appartements-) woningen maar dat dient doordacht te gebeuren en niet op de far west manier waarop Gooik nu vergunningen aflevert.
 
Conclusie uit het advies van de provinciale omgevingsambtenaar:
 
Om technische redenen, nl. geen direct aantoonbaar belang als omwonende, is het beroep uit naam van Groen Gooik niet ontvankelijk verklaart. "Maar dat hadden we voorzien en daarom hadden we samen met een buurman een beroep voorbereid met onze argumenten. Het is dat beroep van de buurman met onze argumenten dat wel ontvankelijk verklaard is en gevolgd wordt door de provinciale omgevingsambtenaar", aldus Alwin Loeckx in naam van Groen Gooik
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 nov 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022

archief