Europees diploma voor GOOIK en Altenberge

C21

Europees diploma voor GOOIK en Altenberge

Editiepajot_gooik_straatsburg_foto_andre_de_leener__1_
Meerdere keren werden de betrokken gemeenten geloofd voor hun inzet in de Europeanisering. - Foto's André De Leener.
 
Editiepajot_gooik_straatsburg_foto_andre_de_leener
Editiepajot_gooik_straatsburg_foto_andre_de_leener__3_
Editiepajot_gooik_straatsburg_foto_andre_de_leener__2_
 

Pas zijn de Europese verkiezingen achter de rug of Gooik staat in het centrum van de belangstelling bij de Europese raad.  Op 24 juni werd een Gooikse delegatie uitgenodigd door de Europese raad in Straatsburg. De voorzitter van deze raad, de heer Maele,  hield er aan Gooik en Altenberge uit te nodigen om hen het “EUROPEES DIPLOMA” te overhandigen, dit diploma wordt enkel uitgereikt aan gemeenten die door hun verbroederingseigenschappen bewijzen dat Europa meer is dan een verplichte verkiezing.

De Gooikse delegatie bestond uit schepen Herman Anthoons, gemeentesecretaris Eric Van Snick en de Altenberge coördinator André De Leener.

De Altenbergse delegatie bestond uit burgemeester Jochen Paus, zijn medewerkers Ulli Krass en Werner Witte met de Gooiker coördinator, Willi Thier.

De Belgische ambassadeur in Frankrijk de heer De Vadder , Europarlementariër Luc Van Den Branden en Sonia Langenhaeck (medewerkster bij de Europese raad) de dochter van Frans Langenhaeck, samen met mevrouw Marie-Anne Menger Head of Europ Prize Section Counsil of Europe.en de president de heer Maele zelf loofden de beide gemeenten voor hun inzet in de Europeanisering van hun inwoners.

Ook de burgemeester van Straatsburg deed een duit in het zakje en nodigde de delegaties uit op een receptie in het prachtige stadhuis.

Meerdere keren werden de betrokken gemeenten geloofd voor hun inzet in de Europeanisering.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jun 2009
André De Leener
André De Leener
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief