GOOIK - Deze week start werken van het Jeugdhuis Guuk

C21

GOOIK - Deze week start werken van het Jeugdhuis Guuk

Jeugdhuis
Zo zal het er uitzien,ingezonden foto
 

 Deze week start de bouw van het nieuwe Jeugdhuis Guuk. Zo krijgt de jeugd opnieuw een eigen plek in het centrum van Gooik. Het oude jeugdhuis, dat gevestigd was op de zolder van de afgebroken zaal De Vrede, was aan vernieuwing toe. Het nieuwe jeugdhuis zal opgeleverd worden in de zomer van 2023.

De werken kunnen mogelijk wat tijdelijke hinder met zich meebrengen. Op Parkeerstrip ’t Plosj zullen alvast enkele parkeervakken ingenomen worden door de aannemer. De bouw van het jeugdhuis is een publiek-private samenwerking tussen de gemeente Gooik, Multimmo en Schoentjes bvba. P2-architecten is de ontwerper van het gebouw. De private partners bouwen het volume en de gemeente Gooik wordt eigenaar van het jeugdhuis door een huurkoopformule. Het gebouw zal, net als het vorige jeugdhuis, multifunctioneel gebruikt kunnen worden door andere verenigingen in de gemeente. Het wordt zo een open huis dat leven brengt in de dorpskern van de gemeente.

Duurzaam gebouw

Het jeugdhuis wordt gebouwd volgens de nieuwste, innovatieve technieken.Zo wordt het een duurzaam gebouw met een groendak (o.a. reguleren temperatuur, vasthouden regenwater) en een brede raampartij (o.a. lichtinval). De voorzijde geeft uit op de Parkeerstrip ’t Plosj. Achteraan zit in het gebouw ingegraven in de helling, wat mogelijk geluidsoverlast naar de buurt toe sterk beperkt. Naast het gebouw komt een terras.

Bruisend Gooik

Jeugdhuis Guuk organiseert al 17 jaar activiteiten voor de Gooikse jeugd. Het lokaal bestuur vindt het belangrijk dat de jeugd een eigen, comfortabele plek heeft. Maar het gebouw zal ook door verenigingen kunnen gebruikt worden. Zo kan Gooik weer volop bruisen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 nov 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief