GOOIK - Gemeente Gooik en Gezondheidsraad sporen inwoners ook in wintermaanden aan om gezond te leven

C21

GOOIK - Gemeente Gooik en Gezondheidsraad sporen inwoners ook in wintermaanden aan om gezond te leven

Image003__4_
Jonas De Maeseneer en de leden van de Gezondheidsraad op een gezonde wandeling
 
Bij een gezond leven is het belangrijk om gezond te eten en voldoende te bewegen.Daarom spoort de gemeente Gooik, samen met de Gooikse Gezondheidsraad, de inwoners aan om ook tijdens de wintermaanden gezond te leven. Zij kunnen tijdens de maanden december, januari en februari opnieuw De Gezondste Wandeling ontdekken. Onderweg staat het thema ‘gezonde voeding’ centraal.
Schepen van Gezondheid, Jonas De Maeseneer wandelt zelf ook mee: "Het nieuwe thema van de gezondste wandeling is ‘gezonde voeding’. Binnen een gezond leefpatroon speelt niet alleen bewegen een grote rol, maar ook ons voedingspatroon. Zeker in de wintermaanden is gezond eten vaak een uitdaging. Door deel te nemen aan De Gezondste Wandeling zet je dus letterlijk stappen vooruit en kom je nog heel wat te weten over hoe een correcte voeding ons in balans kan brengen!"
 
 
Gooikse Gezondheidsraad
 
De Gooikse Gezondheidsraad, de initiatiefnemer van de Gezondste Wandeling, merkt dat de wandeling telkens heel wat in beweging zet: 
“Er zijn ondertussen al 6 gezondheidsthema’s aan bod gekomen. We merken dat mensen het fijn vinden om op en laagdrempelige en actieve manier tips te krijgen, hun kennis te verrijken. Daarom blijven we als Gezondheidsraad hierop inzetten, met steun van de gemeente. Zo kunnen we alle Gooikenaar op weg zetten naar een gezond leven.
 
We werken ook nog graag andere initiatieven rond gezondheid, welzijn uit. Wie ideetjes heeft of zin heeft om mee de Gooikse Gezondheidsraad te versterken, is meer dan welkom!” Contacteer Dorien De Weerdt (dorien.deweerdt@gooik.be of 02 454 12 71).
 

  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 nov 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief