OETINGEN - De eerste, symbolische stenen van de nieuwe Dorpsschool Oetingen werden getekend en geplaatst

C21

OETINGEN - De eerste, symbolische stenen van de nieuwe Dorpsschool Oetingen werden getekend en geplaatst

Image006__1_
 
Image003__5_
Image002__5_
 
Enkele leerlingen metsten, samen met het Gooikse college van burgemeester en schepenen, een kleine muur. Nadien werd er geklonken op de bouw van de nieuwe school, in aanwezigheid van leerlingen, ouders, leerkrachten, directies, (bouw)partners en het college van burgemeester en schepenen.
 
 Christa Dermez, schepen van Onderwijs, volgt de bouwwerken op de voet: “Momenteel verlopen de werken volgens planning. De kelderverdieping is klaar en nu kan er verder aan de ruwbouw gewerkt worden. De leerlingen kijken vol ongeduld uit naar hun nieuwe school en hebben 101 vragen.
Om de nieuwsgierige leerlingen te betrekken en te antwoorden op alle vragen, kwam Kelly Hendrickx, architecte van B-ILD, al langs in de klassen. Bovendien hebben de leerlingen ook enkele stenen versierd. Deze worden verwerkt in het gebouw. Zo wordt het echt hun school.”
 
Projectleider Koen De Vloed: “We startten op 1 augustus met de werkzaamheden voor het nieuwe scholencomplex. Ondertussen zijn de grondwerken uitgevoerd en de paalfunderingen, kelder en bodemplaat van het gelijkvloers geplaatst. De metselwerken zijn aan de gang. Begin volgend jaar worden de ruwbouwwerken grotendeels afgerond. Daarna komen nog achtereenvolgens de dak- en gevelafwerking, de technieken, de binnenafwerking en de eerste fase van de omgevingsaanleg. Volgens de vooropgestelde planning is de nieuwe site eind 2023 gebruiksklaar.”
 
 “Haviland Intercommunale werkt, in opdracht van het bestuur van Gooik en zal het volledige traject van dit omvangrijke project begeleiden. Dat moet het altijd hebben van teamwork en daarom bedanken we alle bouwpartners: betrokken medewerkers van de gemeente, de schooldirecties en hun besturen, het ontwerpteam en de aannemersploeg voor hun betrokkenheid en nauwgezet engagement. Dankzij deze aangename samenwerking kunnen we samen een optimaal projectverloop verzekeren en uiteindelijk een vlotte realisatie en een knap resultaat.”
 
Als alles volgens planning blijft verlopen, zullen de 80 kleuters van Kleuterschool De Bron en de 120 leerlingen van lagere basisschool De Oester begin 2024 in de nieuwe Dorpsschool Oetingen les kunnen volgen. Alle info kan gevolgd worden via  https://gooik.be/over-gooik/projecten/projecten-oetingen/nieuwe-dorpsschool-oetingen

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 dec 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 02 feb 2023
Marc Sluys | 27 jan 2023

archief