GOOIK - Jonas De Maeseneer ondertussen al bijna drie maanden aan de slag als schepen

C21

GOOIK - Jonas De Maeseneer ondertussen al bijna drie maanden aan de slag als schepen

Editie_gooik_jonas_3__kopie_
Jonas De Maeseneer.- Foto Marc Colpaert
 
Jonas De Maeseneer (33) is sinds meer dan twee maanden aan de slag als kersvers schepen in Gooik. In een exclusief interview kijkt hij even terug op deze periode en vertelde hij dat hij sinds kort niet veel vrije avonden meer heeft, maar hij doet het met volle goesting.
 
Wij kunnen Jonas tussen zijn drukke bezigheden even strikken voor een kort interview.  
 
Jonas, wat doet dat met een mens als je plots van de ene dag op de andere de nieuwe schepen wordt, met onder meer de bevoegdheid over het OCMW in Gooik? 
 
"In de eerste plaats, ik was al voorzitter en fractieleider van de CD&V, dus ik wist al heel wat af van de politiek, ik was geen leek meer, gelukkig maar", begint Jonas zijn verhaal. "Daarnaast ligt deze bevoegdheid als OCMW-voorzitter en schepen als het ware in het verlengde van mijn huidige job. Ik ben namelijk werkzaam als consulent bij het Ondersteuningscentrum Jeugdzorg. Ik doe mijn job dan ook met veel plezier", aldus Jonas.
 
Jonas kwam als vervanger in de plaats van Jan Depester, die zijn job van schepen tijdelijk moest staken wegens een ziekte. Wij wensen hem trouwens heel veel beterschap!  
 
"Weet je dat het eigenlijk onder meer door Jan Depester is dat ik in de politiek gerold ben? Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 zetelde ik al in de toenmalige OCMW-raad, waar ik al ervaring kon opdoen met de werking van het OCMW en wat me mee deed besluiten om me verder te engageren in de politiek. Ik stelde me dan ook mee verkiesbaar in 2018. Dat ik Jan nu mag vervangen, ook al is het jammer op deze manier, toch gooi ik me met 100% met zowel wat Jan me vroeger heeft geleerd als met mijn eigen accenten die ik zal leggen.”
 
Hoe zit het met zijn leven voor en nadat hij het schepenambt heeft opgenomen? 
 
 "Wel daar kan ik zeer kort in zijn, vroeger had ik iets meer vrije tijd. De laatste maanden is het moeilijk om nog een vrije avond te vinden, maar versta me niet verkeerd: veel vrije avonden zijn sowieso niet aan mij besteed, want ik ben graag actief bezig en onder de mensen", besluit Jonas.  

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief