GOOIK - Gemeente Gooik investeert in kunstgrasveld SK Oetingen

C21

GOOIK - Gemeente Gooik investeert in kunstgrasveld SK Oetingen

Editie_gooik_sk_oetingen_voetbal_1__kopie_
Burgemeester Simon De Boeck en schepen De Wilde samen met leden van SK Oetingen op de bank.- Foto Marc Colpaert
 

De gemeente Gooik kent een éénmalige investeringssubsidie en een renteloze lening voor de aanleg van een kunstgrasveld toe aan SK Oetingen. Dit project komt er na een oproep van het gemeentebestuur en de sportraad bij het begin van de legislatuur. Alle erkende, Gooikse sportclubs konden hun noden op het vlak van infrastructuur kenbaar maken. Drie  clubs, waaronder SK Oetingen, dienden hun wensen voor de komende jaren in. Vandaag zijn er bijna 150 jeugdspelers bij deze club.

Kunstgrasveld SK Oetingen

 

SK Oetingen zorgt voor een enorme sociale dynamiek en groeit de voorbije jaren gestaag.

Maar de huidige accommodatie voldoet niet meer aan de hedendaagse normen. De vraag naar een kunstgrasveld is dus groter en groter geworden.“We vinden het belangrijk dat er kwalitatief in eigen gemeente gesport kan worden”, aldus Gunther De Wilde, schepen van Sport. Daarom willen we als bestuur graag participeren bij de aanleg van een kunstgrasveld. We doen dit via een éénmalige investeringssubsidie van 350K en een renteloze lening die SK Oetingen zal afbetalen op een tijdspanne van 20 jaar. Deze leningslast is gelijk aan wat andere Gooikse clubs betalen aan huurtarieven in de gemeentelijke sporthal, -atletiekpiste en -kunstgrasveld Koornmolen.

SportinfrastructuurDe gemeente Gooik bouwde de voorbije jaren een mooie sportinfrastructuur uit.

Op en rond de site van de Koornmolen, is er een volwaardig sportcentrum, een atletiekpiste, een skatepark en binnenkort een petanquehal. Daar komt dus, op de site van SK Oetingen, een synthetisch voetbalveld bij. Gunther De Wilde, schepen van Sport, hoopt in de toekomst te blijven investeren in sportinfrastructuur: “Gooik is en blijft een gezonde gemeente, waar we onze inwoners volop de kans willen geven om te bewegen.”

 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief