GOOIK - Gemeente Gooik en KWB Gooik-Strijland organiseren wandeling langs Gooikse kerststallen

C21

GOOIK - Gemeente Gooik en KWB Gooik-Strijland organiseren wandeling langs Gooikse kerststallen

Colpaert_gooik_kerststallen_3_li
Illustratiebeeld. Foto Marc Colpaert
 
Kom eens naar de verlichte kerstallen kijken in Gooik, dit kan nog tot maandag 9 januari. Vanaf zondag 18 december zorgen maar liefst 28 kerststallen in de Gooikse buurten voor extra kerstsfeer . De kerststallen worden gebouwd door lokale verenigingen, buurtcomités, scholen. Zij krijgen hiervoor een budget van de gemeente. KWB Gooik-Strijland stippelt al voor de 4de keer een wandeling uit langs de kerststallen. Deze kan vrij gewandeld worden tot en met maandag 9 januari 2023.
De voorbije weken lanceerde de gemeente Gooik en KWB een oproep om een kerststal te bouwen. Heel wat organistoren die de voorbije jaren een kerststallen bouwden, zullen dit opnieuw doen. Maar er zijn ook een aantal nieuwe organisatoren.
Gunther De Wilde, schepen van Buurtontwikkeling, kijkt uit naar de kerststallen: “Sinds de invoering van de buurtbudgetten, voorzien we jaarlijks maximum 100 euro per kerststal. Want het doel van het buurtbudget is immers de samenhorigheid in een buurt te versterken.
 
Rond de kerststal kan iedereen samenkomen, genieten van mooie taferelen. Het is dan ook fijn te zien dat er veel enthousiaste kerststalbouwers zijn. We tellen maar liefst 8 kerststallen meer dan vorig jaar. Langs deze weg wil ik de organisatoren en KWB Gooik-Strijland alvast bedanken voor hun initiatief. Ik ben ervan overtuigd dat dit voor veel extra warmte in Gooikse buurten zal zorgen. “
 

 Meer info: www.kwbgooik.be 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 02 feb 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 27 jan 2023

archief