GOOIK - Camera's zorgen voor minder sluikstorten in Gooik, opgepast u wordt gefilmd

C21

GOOIK - Camera's zorgen voor minder sluikstorten in Gooik, opgepast u wordt gefilmd

20230126_134753
Burgemeester Simon De Boeck, Pascal Deleener en Dimitri De Saeger. - Foto Marc Colpaert
 

Burgemeester Simon De Boeck riep de pers bijeen om meer uitleg te geven over de camera's die her en der geplaatst zijn om sluikstorters te betrappen. Het is in ieder geval een goede zaak want in 2022 werden slechts 44 meldingen gemaakt van afval dat ergens gedumpt werd. We spreken hier dan niet van een blikje langs de weg. In 2021 waren er nog 83 meldingen. Dit jaar zijn er al 15 meldingen binnen gelopen bij de gemeente. U doet er dus goed aan om twee keer na te denken als u afval ergens op het grondgebied wilt storten want tal van camera's hebben u waarschijnlijk ontdekt. 

De dienst Openbare Werken van de gemeente Gooik kreeg in 2022 44 meldingen van sluikstort.  Dat zijn er 39 minder dan in 2021 (83 meldingen) en 53 minder dan in 2020 (97 meldingen). In 2022 waren er bovendien geen meldingen van sluikstort op locaties waar sluikstortcamera’s  werden opgesteld. 

Simon De Boeck, burgemeester en schepen van Openbare Werken:  

“Het is fijn om vast te stellen dat mensen het belangrijk vinden om in een nette gemeente te wonen  en sluikstort ook effectief melden. Maar het is uiteraard nog fijner om het aantal meldingen van  sluikstort jaar na jaar te zien dalen. Want we stellen vast dat de sluikstortcamera’s toch een  ontradend effect hebben.” 

In 2022 werden er meer dan 41 000 camerabeelden bekeken.  

Op een 6-tal beelden werd sluikstort vastgesteld. Het was echter niet mogelijk de personen (niet  gekend als inwoner) of het voertuig (buiten beeld) te identificeren. Daarom worden in 2023 de  camera’s gegroepeerd opgesteld, zodat de kans op identificatie vergroot. “Ik wil mensen aanmoedigen om sluikstort te blijven melden. 2 overtreders zullen immers, aan de  hand van documenten die werden aangetroffen tussen het afval, beboet worden. Verder wil ik ook  de medewerkers van de dienst Openbare Werken bedanken, voor de gemiddelde interventietijd van  2,5 uren na ontvangst van de melding. Ook de vele zwerfvuilrapers mogen zeker in de bloemetjes  gezet worden voor hun inspanningen. Samen pakken we sluikstort aan.”  Sluikstort kan gemeld worden via www.gooik.be/meldingen of 054 31 05 70

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief