OETINGEN - De gemeente Gooik STIPT tegen pesten

C21

OETINGEN - De gemeente Gooik STIPT tegen pesten

Editie_gooik_pesten_2__kopie_
Samen tegen pesten.- Foto Marc Colpaert
 
De Vlaamse Week tegen pesten (10 tot 18 februari) besteedt aandacht aan de problematiek van pesten. Het symbool zijn 4 STIPPEN op de hand. STIP staat voor Samen Tegen Iemand Pesten. Wie de vier stippen tegen pesten op zijn hand tekent, doet dat niet zomaar. Het betekent dat de vier regels uit het ‘Manipest’ gevolgd worden. Een mooie actie maar of het helpt is een andere vraag, de acties tegen pesten lopen al jaren!
 
Christa Dermez, schepen van Jeugd en Onderwijs, maakt een vuist tegen pesten:
“Samen met de collega’s en de Gooikse scholen doe ik mee aan de STIP IT actie van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten en KETNET. Door 4 stippen om mijn hand te zetten, toon ik dat ik tegen pesten ben. Want pesten heeft, zowel op korte als op lange termijn, gevolgen. Daarom is het belangrijk dat er gesproken wordt over pesten, de gevolgen, je goed in je vel voelen. Ik weet dat onze scholen, jeugdverengingen al veel acties ondernemen om pesten een halt toe te roepen. Maar toch worden er nog dagelijks kinderen gepest. Daarom moeten we blijven stippen en strijden tegen pesten.”
 

Een vuist tegen pesten, samen met de kinderen van De Oester Oetingen, leden van het college van het burgemeester en schepenen, Sara Maes, Belgische kampioene bij de beloften en Ine Beyen, gewezen profrenster en sportdirecteur van de dameswedstrijden bij Gooik Sportief.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 feb 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief