Gemeente GOOIK en Samenlevingsdienst ondersteunen jongeren

C21

Gemeente GOOIK en Samenlevingsdienst ondersteunen jongeren

Image001__14_
Ingezonden foto
 

De gemeente Gooik tekende het charter ‘Een Samenlevingsdienst voor en door jongeren’ van het Platform voor de Samenlevingsdienst vzw. Het Platform wil jongeren tussen 18 en 25 jaar de kans geven om zich gedurende 6 maanden voltijds te engageren voor maatschappelijke projecten (natuur, welzijn, cultuur of sport). De jongeren doen levenservaring op, krijgen de tijd om gericht na te denken over hun toekomst, leren zichzelf beter kennen, ontwikkelen hun talenten en vinden hun plaats binnen een groep en een samenleving. Niet minder dan 83% van de jongeren die deelnemen aan de Samenlevingsdienst - van wie bijna de helft weinig onderwijs heeft genoten - vindt een baan of volgt een opleiding binnen de komende 6 maanden.

 
Christa Dermez, schepen van Jeugd, wil het platform graag ondersteunen in hun werking: “Als bestuur vinden we de Samenlevingsdienst een waardevol en maatschappelijk relevant initiatief. Het is een mooie aanvulling op bestaande initiatieven om jongeren te begeleiden in hun zoektocht in het leven. Het moedigt hun persoonlijke ontwikkeling aan. Er ontstaat een win-win situatie: jongeren zijn aan het werk en werken aan zichzelf. Zo investeren we verder in onze jeugd.” Jonas De Maeseneer, schepen van Welzijn, is alvast enthousiast over het initiatief: “De Samenlevingsdienst biedt jongeren kansen op het vlak van identiteit, toekomstgerichte oriëntatie, die heel verrijkend zijn. Het bevordert ook de sociale en culture integratie. Zo dragen we ons steentje bij aan een warme maatschappij.”
 
Er kan meer info verkregen worden over de werking van de Samenlevingsdienst bij de Jeugddienst, in het Sociaal Huis. Het Platform voor de Samenlevingsdienst vzw biedt ook een gratis online infosessie aan over hun werking en de projecten. https://infosessie.samenlevingsdienst.be
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 feb 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief