KESTER - De nieuwe bouwplannen van de Dorpsschool van Kester en wijnproeverij

C21

KESTER - De nieuwe bouwplannen van de Dorpsschool van Kester en wijnproeverij

Editie_gooik_school_kester_2__kopie_
De nieuwe school in Kester.- Foto Marc Colpaert
 
Vorig jaar konden al vier klassen hun intrek nemen in een nieuwbouw in de Ham. Op termijn is het de bedoeling om alle 220 leerlingen onder te brengen in nieuwe klaslokalen, door een nieuw bouwproject aan de overkant van de al gerealiseerde nieuwbouw. Daartoe zal worden overgaan tot afbraak van de parochiezaal “Ons Huis” en van het nog niet gerestaureerde  deel van het vroegere kloostergebouw (waarin ook de Chiro zijn lokalen had). 
Er werd een Gents architectenbureau aangesteld, dat inmiddels de plannen heeft opgemaakt voor de afbraak en de nieuwbouw (zie eerste ontwerpplannen van de gevels). De omgevingsvergunning zal nog in de loop van dit voorjaar worden aangevraagd en de school hoopt om de werken in de loop van 2024 te kunnen uitvoeren. Onnodig te zeggen dat de realisatie van dit project in de huidige crisistijd geen eenvoudige opdracht is. Iedere steun om dit financieel rond te krijgen is dan ook van harte welkom.
De totale investeringen worden immers geraamd op 1.900.000 € tegen de bouwprijzen van oktober 2022, waarvan 70 % door de overheid wordt gesubsidieerd. Dat betekent dat de school zelf moet instaan voor ruim 570.000 €. Dit noodzaakt de school tot het afsluiten van bankleningen, wat met de stijgende intrestlasten bijkomende kopzorgen oplevert. Het schoolbestuur levert dan ook maximale inspanningen om het ontleend bedrag zo klein mogelijk te houden door allerlei acties, waaronder haar klassieke wijnproeverij. Voor de vierde maal pakt de Dorpsschool van Kester uit met een tweedaagse wijnproeverij. Die zal doorgaan in de polyvalente zaal van de nieuwbouw in de Ham op zaterdag 4 (16u.30 tot 20uur) en zondag 5 maart 2023 (14u.30 tot 18uur). 
Er wordt een ruime keuze aangeboden uit meer dan 30 wijnen uit alle windstreken. De bestellingen kunnen worden afgehaald op 24 en 25 maart. Op aanvraag kan de bestelling thuis worden bezorgd. 
De opbrengst gaat integraal naar het bouwfonds van de school.
Voor meer details over de wijnproeverij kan men terecht op de website van de school (www.dorpsschoolkester.be). Ook kan de actie opgevolgd worden via Facebook (“Dorpsschool Kester bouwt”).
 
Opgelet! Wegens wegenwerken in de Ham is de polyvalente zaal momenteel moeilijk  tot niet bereikbaar via de Ham. De toegang tot de wijnproeverij in de  nieuwbouw zal gebeuren via de Bruneaustraat 61 (ingang speelplaats school). Er wordt voldoende bewegwijzering aangebracht om de hinder maximaal te beperken.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mrt 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief