GOOIK - Een nieuw Persboek 2022 in kleur is klaar

C21

GOOIK - Een nieuw Persboek 2022 in kleur is klaar

Editiepajot_gooik_heemkundige__kopie_
Leden van de Heemkundige Kring.- Foto Marc Colpaert
 

Sinds een paar weken is ons nieuw ‘Persboek 2022’ verschenen. Het is de 39ste uitgave van een Persboek, uitgebracht door de Heemkundige Kring van Gooik. Een traditie die begon in het jaar 1985, met als eerste uitgave dus het Persboek 1984. Dit jaar is het opnieuw een ‘normalere’ versie, met meer dan 310 bladzijden. Het coronatijdperk ligt al een tijdje achter ons en dus zijn de activiteiten van de verenigingen ook weer in stijgende lijn. Na 2 jaar min of meer stilgelegen te hebben, kruipen deze groepen uit het dal om weer allerlei evenementen te organiseren. En dat heeft het aantal bladzijden opnieuw in de hoogte geduwd.

 
Wat kan je allemaal vinden in dit Persboek 2022? Dat Futsal Halle-Gooik is geëvolueerd naar een Anderlechtse ploeg (RSCA Futsal), dat we opnieuw een honderdjarige in Gooik hebben (Louise Bellemans), dat er geen ‘normale’ editie was van Gooikoorts, maar drie kleine voorstellingen; dat er een Fietsbieb is gekomen, dat Herman Dewit de Gooikse Cultuurparel heeft gekregen, dat de Delhaize in Gooik in een volledig nieuw jasje werd gestoken en dat er al gesprekken zijn over een grote fusie van 3 of 5 Pajotse gemeenten. Dat er toch wat commotie is rond de verhuis van bib en Muziekacademie van Gooik-centrum naar Oetingen, dat de zaal Familia ‘gered’ is en dat het nieuwe jeugdhuis Guuk stilaan vorm krijgt. 
Maar ook onze Heemkundige Kring was regelmatig te vinden in de kranten van 2022: met de voorstelling van een viertal boeken, met de quiz en de stripbeurs en met nog een paar activiteiten. 
Allemaal onderwerpen waarover je meer kan lezen in dit Persboek. Je kan ze opzoeken in het persoonsnamenregister, het verenigingenregister en het onderwerpenregister.
 
Dit nieuwe Persboek 2022 kwam tot stand dankzij de inzet van een aantal vrijwillig(st)ers die er heel veel tijd instaken: Jean-Paul De Loecker zorgde voor het uitknippen en schikken van de artikels, Linda Ameys zorgde voor het volledige plakwerk; Steven Sonck was de man die de drie registers klaarmaakte door alle namen aan te duiden en Johnny Van Bavegem zorgde voor het invoeren van deze info in deze registers en voor het inscannen van het hele Persboek. Dank aan al deze mensen voor hun inzet om opnieuw een volwaardig Persboek af te werken.
 
Zoals ook al vorig jaar (toen voor de eerste keer) is dit Persboek volledig in kleur! Niet een paar bladzijden, maar alle 312 bladzijden! En toch kunnen we de prijs heel democratisch houden: 22,50 euro voor niet-leden, 20 euro voor leden van de Heemkundige Kring van Gooik.
 
Te verkrijgen op volgende plaatsen: Delhaize Gooik, Louis Delhaize Strijland, Volkscafé De Cam, de bibliotheek, Boekhandel De Knijf, Biowinkel in Oetingen en Horta in Kester. Uiteraard ook bij de Heemkundige Kring zelf via mail (info@heemkunde-gooik.be) of via gsm 0494 03 68 70.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mrt 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief