GOOIK - Jongeren gaan zelf een tiny house bouwen in Oetingen

C21

GOOIK - Jongeren gaan zelf een tiny house bouwen in Oetingen

Editie_gooik_groeituin_hanne_2__kopie_
Er komt een tiny house in de pluktuin.- Foto Marc Colpaert
 
Komende zomer lanceren de Vrije Universiteit Brussel en Authentical en andere partners uit het Pajottenland en omstreken een nieuw STEM-project in Gooik. Het team dat eerder achter ‘Groeituin 5.0’ zat, gaat nu samen met 20 jongeren vanaf 14 jaar een nieuwe uitdaging aan: het bouwen van een Tiny House. Op zaterdag 22 april bezoeken we Kooti, een echte Tiny House-bouwer in Hemiksem. Ben je er graag bij? Schrijf je dan in via www.groeihuis.net. De inschrijving is gratis! We vertrekken zaterdagochtend om 8u30 in Oetingen (Gooik) en zijn terug om 13u30.

 Het project ‘Groeihuis’ zal een traject worden met wetenschap, techniek en technologie rondom bouwen en verbouwen. Als vervolg op het ‘Groeituin 5.0’-project in Pluktuin Oetingen zal dit nieuwe traject vanaf eind augustus 2023 werken rond een stevige uitdaging: het bouwen van een echt, duurzaam, circulair en verplaatsbaar ‘Tiny House’ in Pluktuin Oetingen.

 
“Jongeren van 14 jaar en ouder kunnen zich vanaf april registreren om deel te nemen aan het project”, zegt coördinator Tine De Pauw (VUB). “Hierbij zullen ze in een team een tiny house van de grond tot het dak opbouwen onder begeleiding van wetenschappers en ingenieurs. Op die manier ontdekken ze wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een huis en krijgen ze de ondersteuning om het zelf te verwezenlijken.”
 
Vind je een Tiny House fascinerend en ben je 14 jaar of ouder? Dan is dit je kans! Op zaterdag 22 april bezoeken we Kooti, een echte Tiny House-bouwer in Hemiksem. Ben je er graag bij? Schrijf je dan in via www.groeihuis.net. De inschrijving is gratis! We vertrekken zaterdagochtend om 8u30 in Oetingen (Gooik) en zijn terug om 13u30.
 
Info & registraties via onze website: www.groeihuis.net
 
Groeihuis is een project van de VUB (B-PHOT) en Authentical, met de steun van VLAIO en in samenwerking met Techniekschuur Lennik, Eyest vzw, Sapikids en Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief