GOOIK - Op bezoek bij Gooikse land- en tuinbouwers dankzij gemeentelijke subsidie

C21

GOOIK - Op bezoek bij Gooikse land- en tuinbouwers dankzij gemeentelijke subsidie

A_herman_boerderij
Herman Anthoons, schepen van Landbouw en Anita Baeyens van boerderij ’T Goteringenhof tijdens een schoolbezoek. Ingezonden
 
De gemeente Gooik kent, sinds 2019, subsidies toe aan land- en tuinbouwers die hun bedrijf openstellen voor bezoeken. Tijdens een bedrijfsbezoek maken bezoekers kennis met het leven op een land-of tuinbouwbedrijf en kan de landbouwer zijn kennis doorgeven, zijn producten laten proeven. In 2022 werden er 92 bedrijfsbezoeken georganiseerd. Herman Anthoons, schepen van Landbouw: “Landbouwers hebben het niet altijd gemakkelijk, maar toch doen ze een heel belangrijke job. Ze zorgen voor gezonde voeding, hebben aandacht voor duurzaamheid, produceren volgens de nieuwste technieken.  Als gemeente vinden we het belangrijk dat landbouwers dit kunnen tonen. Zo kan het draagvlak en het imago van landbouw en platteland versterkt worden, wordt er bewustwording rond gezonde voeding gecreëerd.

Voor elke doelgroep is er wel iets te beleven op een landbouwbedrijf: kinderen vinden het fijn om naar de dieren te kijken, jongeren komen te weten waar voeding vandaan komt en hoe die geproduceerd wordt, volwassenen kunnen hun kennis over land- en tuinbouwproducten verbreden. En de land- en tuinbouwers vertellen dit maar al te graag. Door hen de subsidie toe te kennen, wil de gemeente de bedrijfsbezoeken aanmoedigen. Want ze zijn een meerwaarde voor iedereen. En zo zetten we samen het Gooikse plattelandtoerisme in de kijker!” 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 apr 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief