Alle GOOIKSE leerlingen krijgen gratis zakje bloemenzaad

C21

Alle GOOIKSE leerlingen krijgen gratis zakje bloemenzaad

Bloemen_madeliefjes
Gemeente zorgt voor meer bloemetjes.- Foto Marc Colpaert
 
De gemeente Gooik is een duurzame gemeente en helpt zo de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) te realiseren. SDG 15, Leven op het land, wil zorgen voor meer biodiversiteit, het beschermen van uitgestorven diersoorten zoals bijen. Daarom doet de gemeente Gooik mee aan de Bloemenzaadactie van de provincie Vlaams-Brabant. Alle leerlingen van de Gooikse scholen krijgen een zakje bloemenzaad. Elke verpakking bevat 20 gram zaadjes voor bloemen zoals klaprozen, korenbloemen, boekweit, dille. Dat is voldoende voor het inzaaien van 40m². 
 
Herman Anthoons, schepen van Milieu, hoopt dat er veel bloemenakkers gezaaid worden: “De bijen verdienen dezer dagen extra zorg.  Eén van hun problemen is een verminderd aanbod van nectar en stuifmeel. Daarom zou het fijn zijn als er veel bloemenweides gezaaid worden. Want wie een bloemenweide zaait, kan genieten van kleurrijke bloemenpracht én helpt de bijen te overleven. Samen bloemen zaaien is bovendien een fijne activiteit. Bovendien kunnen de kinderen ook kans maken op een Bijzondere prijs, geschonken door de werkgroep BIJeen.
Ze kunnen deze prijs winnen als ze een foto van hun bloemenpracht insturen.” Foto’s kunnen gestuurd worden naar info@gooik.be. Meer info in de brochure ‘Bloemetjes en Bijtjes’ op www.vlaamsbrabant.be/bloemenakker

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2023
Marc Colpaert
Colpaert Marc
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 23 mei 2023
Marc Colpaert | 18 mei 2023

archief