GOOIK - De 20 ste kippenactie Kukeluku en zelfs de VRT was van de partij

C21

GOOIK - De 20 ste kippenactie Kukeluku en zelfs de VRT was van de partij

Editie_gooik_kippen_1__kopie_
Schepen Herman Anthoons(links) samen met nog andere mensen in 't Kippenhof.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_kippen_2__kopie_
Schepen Herman Anthoons mag het uitleggen voor de VRT.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_kippen_3__kopie_
Vier jongedames(rechts) waren het ontvangstcomité in 't Kippenhof.- Foto Marc Colpaert
 
De gemeente Gooik organiseerde dit jaar al voor de 20 ste keer de kippenactie Kukeluku. Zo konden inwoners aan een voordelige prijs (10,50 euro per stuk) een legkip aankopen en dat was massaal het geval met 344 kippen. De bevoegde schepen Herman Anthoons was ook van de partij sterker nog hij mocht zijn zegje doen op de nationale tv(VRT). Hij sprak voor de camera over twee verdachte families die kippen kwamen halen. Maar om daar meer over te weten moet u vanavond naar het VRT nieuws kijken.
 
“Onze Kukeluku-kippenactie is al jarenlang een groot succes”, vertelt Herman Anthoons, schepen van Milieu en Natuur. "Dankzij de kippen kan het restafval verminderen, want ze houden van tafelrestjes, vis- en vleesresten, brood en deegwaren. Zo wordt op een natuurlijke wijze 50 kg GFT (groente-, fruit- en tuinafval) per jaar moeiteloos door 1 kip verwerkt. En de cijfers kloppen want vroeger in 1999 werd nog 24 kg GFT-afval per inwoner opgehaald vandaag is dit gedaald tot 12 kg GFT-afval per inwoner. In ruil geven de kippen graag een vers eitje elke ochtend.
En als gemeente doen we er nog een gratis zak kippenvoer bij. Zo krijgen de kippen een goede start in onze gemeente en steunen we de portemonnee van de inwoners," aldus schepen Herman Anthoons(CD&V)
 
De Kukeluku-kippenactie helpt bij het realiseren van de Duurzame Doelstellingen (SDG’s), want er is aandacht voor Verantwoorde consumptie en productie (SDG 12), Klimaatactie (SDG 13) en Leven op het Land (SDG 15). Tijdens die 20 jaar werden er zomaar eventjes 12019 kippen aan de man of vrouw gebracht in Gooik. Dit jaar waren er dit 344.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

PenZine | 26 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 mrt 2024

archief