OETINGEN - De Groeituin na twee jaar werking en met heel wat toekomst plannen

C21

OETINGEN - De Groeituin na twee jaar werking en met heel wat toekomst plannen

Editie_gooik_groeituin_2__kopie_
Het was druk in de Groeituin en het speelbos.- Foto marc Colpaert
 
In de pluktuin in Oetingen, gelegen langs een oude tramlijn en deels achter de gebouwen van de VUB in het centrum van Oetingen, kwamen begeleiders en deelnemers samen, om even terug te kijken op twee schooljaren werking in de Groeituin. Dit was een STEM-activiteit. Er wordt ook al naar de toekomst gekeken met de bouw van een tiny house.
Het was heel druk op woensdagnamiddag in de anders zo stille oude trambedding in het centrum van Oetingen, tal van kinderen waren druk bezig met heel wat werkjes aan het uitvoeren. In deze groeituin mochten  jongeren van 11 tot 16 jaar hun gang gaan in hun eigen tuintje. Op deze manier ontdekten ze samen met andere jongeren, wat men met de bodem kan doen. Af en toe werden ze geholpen door wetenschappers van de VUB”, aldus  Bert Geysels, die het project samen met Tina De Pauw begeleidt.

De jongste maanden is er in Vlaanderen een tekort aan water en plantjes hebben nu eenmaal water nodig. Dus werd er een waterreservoir aangelegd waar er minstens 20.000 liter water kan worden  opgevangen.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief