GOOIK - Terug dolle pret op het Speelplein ’t Foensjske in Gooik

C21

GOOIK - Terug dolle pret op het Speelplein ’t Foensjske in Gooik

Speelplein
Ingezonden foto
 
Speelplein ’t Foensjske in Gooik heeft een eerste, leuke week achter de rug. Elke dag kwamen ongeveer 70 kinderen tussen 3 en 14 jaar spelen, knutselen, plezier maken, onder begeleiding van 10 animatoren. Sven Vanderrusten, coördinator van de speelpleinwerking, is alvast enthousiast: “Het is fijn om te zien dat iedereen geniet. We combineren activiteiten op het speelplein met uitstappen. Zo speelden we deze week een bosspel op de Kesterheide. De volgende weken staat er nog theater, film, een wandeling, een springkastelendorp, op het programma. Eind juli trekken we zelfs naar Nederland, voor een bezoekje aan het attractiepark Toverland. Zo zorgen we ervoor dat de kinderen een leuke en speelse zomer beleven. Ik kijk er alvast heel hard naar uit. Kinderen die nog niet ingeschreven zijn, zijn zeker nog welkom, want er is plek genoeg op ons speelplein. Inschrijven kan via onze website.”
 
 
Animatoren
 
 
“Op Speelplein ’t Foensjske staan dagelijks ook ongeveer 10 animatoren per dag paraat. Maar het speelplein zet ook de deuren open voor animatoren in spe. De Vlaams Dienst Speelpleinwerking organiseert jaarlijks een animatorencursus. De cursisten kregen deze week de kans om Speelplein ’t Foensjske een dagje over te nemen. Zo ontdekten zij wat animatoren allemaal moeten kunnen en doen. Nadien kregen ze nog wat informatie over Speelplein ’t Foensjske en een kleine attentie.
Wie zin heeft om in de toekomst zelf aan de slag te gaan als animator op Speelplein ’t Foensjske, kan zich kandidaat stellen via www.foensjske.be. Ik wil alle animatoren alvast bedanken voor hun inzet van de voorbije week”, aldus Vanderrusten. “Op donderdag 27 juli zetten wij ook al onze animatoren in de bloemetjes want dan is het de nationale “Dag van de animator”. De kinderen kunnen zeker helpen: geef de animatoren een warm applaus, een tekening, cadeautje, knutselwerkje of andere attentie. Dit verdienen ze zo hard!”, vertelt Christa Dermez, schepen van Jeugd.
 

 Inschrijven

 
 Inschrijven voor het speelplein en de uitstappen kan via www.foensjske.be. Er kan per dag ingeschreven worden. Speelplein ’t Foensjske is tijdens de zomervakantie elke dag open. De laatste week van Speelplein ’t Foensjske (21 tot en met 25 augustus) zal het speelplein verhuizen naar de school van Strijland, Strijlandstraat 40, Gooik.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jul 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief