GOOIK - Christa Dermez de eerste vrouwelijke EERSTE schepen van Gooik

C21

GOOIK - Christa Dermez de eerste vrouwelijke EERSTE schepen van Gooik

Img-20230908-wa0000
Christa Dermez. - Ingezonden foto
 
Met het vertrek van Simon De Boeck als burgemeester, een functie die vanaf heden Gunter De Wilde te beurt zal vallen, wordt er meteen ook een stukje politieke geschiedenis geschreven. Het betekent namelijk dat Christa Dermez de eerste vrouwelijke “eerste schepen” ooit wordt van de gemeente Gooik.
Wie de politiek van wat nabij volgt kan er niet naast kijken, de enige vrouwelijke schepen in Gooik komt men meer en meer tegen op allerlei festivaliteiten.
Door de nieuwe burgemeester schuift Christa een plaatsje op en wordt ze vanaf 15 september de eerste schepen van Gooik. Het zal voro de eerste keer zijn dat een vrouw de functie van eerste schepen krijgt en verdiend. Wij hadden even een kort gesprekje met haar.  Christa, je bent nu al enige tijd politiek actief in Gooik, nu zal je vanaf volgende week de op één na hoogste politieke plaats bekleden in de parel van het Pajottenland, wat doet dat met een mens?

“Het is fijn te beseffen dat je mee bakens kan verzetten en mogelijks een bron van inspiratie kan zijn voor andere dames en meisjes”, reageert ze. “Maar voorts verandert er weinig, wat mij betreft. Ik behoud mijn inhoudelijke bevoegdheden en zal me met eenzelfde engagement blijven inzetten. Ik kijk uit naar de samenwerking met Gunter en ben ervan overtuigd dat deze even vlot zal verlopen als het geval is geweest met achtereenvolgens Michel en Simon”, sluit ze af.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 sep 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief