Gemeente GOOIK neemt deel aan Testdag BE-Alert op 5 oktober

C21

Gemeente GOOIK neemt deel aan Testdag BE-Alert op 5 oktober

Editie_gooik_gemeentehuis_2__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
De gemeente Gooik neemt op donderdag 5 oktober 2023 deel aan de Testdag van BE-Alert. BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee inwoners verwittigd kunnen worden bij een noodsituatie. Gunther De Wilde, burgemeester: “Onze gemeente beschikt al enkele jaren over het BE-Alert systeem. Zo kunnen we onze inwoners bij een noodsituatie snel verwittigen via sms, e-mail of telefoon en kunnen zij de nodige veiligheidsmaatregelen, zoals het sluiten van ramen, nemen.
Op donderdag 5 oktober neemt de gemeente dan ook deel aan de testdag van Be-Alert. Door BE-Alert te testen, kunnen de medewerkers de interne alarmeringsprocedures inoefenen. Bovendien willen we hiermee onze inwoners bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie. Voor inwoners die nog niet zijn ingeschreven, biedt deze test bovendien een mooie gelegenheid om dit alsnog te doen op de website van BE-Alert.
We hopen dat de test, net zoals in de andere 175 deelnemende gemeenten, vlot zal verlopen.”
 
Testdag donderdag 5 oktober
 
Op 5 oktober kunnen inwoners die ingeschreven zijn een bericht ontvangen van het nummer 1789. In het bericht zal staan: BE-Alert gemeente Gooik - Dit is een alarmeringstest, geen reactie vereist. Meer info over de werking van BE-Alert op www.be-alert.be.
 
Wat is BE-Alert?
 
Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht sturen naar iedereen die impact kan ondervinden van een noodsituatie. Zo kan iedereen op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand.
 
Registreren
 
Registeren kan via www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in.
 
Actualiseer je gegevens. Persoonlijke gegevens kunnen op elk moment aangevuld gewijzigd of zelfs verwijderd worden.
Bovendien is het mogelijk tot 5 adressen te registeren (thuisadres, werkplaats en enkele andere belangrijke adressen, bv. familie).

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief