GOOIK - 37 Gooikse gezinnen komen op zaterdag hun bestelde bomen en planten halen

C21

GOOIK - 37 Gooikse gezinnen komen op zaterdag hun bestelde bomen en planten halen

Editie_gooik_planten_en_hagen_2a__kopie_
Burgemeester De Wilde en schepen Billens kwamen bij Jean en Jeannine een kijkje nemen. - Foto Marc Colpaert
 
Op zaterdag 18 november komen ongeveer 37 Gooikenaars hun bestelde haagplanten, fruitbomen of traditionele bomen afhalen. Dankzij een gemeentelijke subsidie van ongeveer 50%, konden zij deze aan een voordelige prijs bekomen. Opmerkelijk, er gingen dit jaar heel veel haagplantjes de deur uit bij Jean en Jeannine van 't Heideroosje. Zo wil het lokaal bestuur inzetten op een duurzame en groene gemeente!
 
Deze week was het tijd voor de Gooikse plantactie af te sluiten. Er werden door de inwoners van Gooik niet minder dan 1500 haagplantjes besteld, 100 fruitbomen en 37 andere bomen. Opmerkelijk is dat het aantal haagplantjes enorm gestegen is, in vergelijking met andere jaren. Het aantal fruitbomen is dan weer wat gezakt, maar dat kan normaal zijn, niet ieder gezin heeft elk jaar de ruimte om een nieuwe fruitboom te planten. "Ik heb onlangs gehoord van een speciale haagplantactie in een gebied buiten Vlaanderen. Daar zijn de mensen verplicht om tussen hun percelen op de gemeenschappelijke lijn steeds een haag aan te planten. Ik vind dit een mooi initiatief om misschien ook ooit in het Pajottenland toe te passen", aldus burgemeester Gunther De Wilde.
Jean en Jeannine van 't Heideroosje zijn ondertussen al heel goed ingeburgerd voor deze actie. "Onze zaak bestaat al 37 jaar en wij hebben vermoed ik, al bijna dertig jaar de plantjes aangeleverd. Wij zorgen er dan ook voor dat alle planten topkwaliteit zijn en al het plantsoen wordt ingegraven en pas wanneer de klant de bestelling komt ophalen, worden de plantjes uit de grond gehaal. Zo maken ze heel veel kans om goed te groeien", lacht Jean. Op zaterdag 18 november gaan er dus heel wat plantjes en bomen in de gemeente Gooik aangeplant worden. Veel water zullen ze in ieder geval niet nodig hebben, want de grond is momenteel heel vochtig.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 28 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 mei 2024

archief