GOOIKse vrijwilligers verdienen een dikke duim!

C21

GOOIKse vrijwilligers verdienen een dikke duim!

Image001__25_
Ingezonden foto
 
Het lokaal bestuur Gooik vierde alle vrijwilligers, naar aanleiding van de Internationale dag van het Vrijwilligerswerk op 5 december. De Gooikse vrijwilligers werden bedankt met een opleiding rond ‘Hoe omgaan met een persoon met dementie?’ en een etentje. Jonas De Maeseneer, schepen van Welzijn, geeft de vrijwilligers alvast een dikke duim: “Onze Gooikse vrijwilligers zijn echt onmisbaar op de winkelbus, bij de minder mobiele centrale, bij de huiswerkbegeleiding. Ze staan niet altijd graag in de schijnwerpers, omdat ze het logisch vinden dat ze een handje helpen, tijd vrijmaken. Maar toch geven we hen graag een dikke duim. Dat deden we tijdens onze Dag voor de Vrijwilliger op vrijdag 1 december. Alle vrijwilligers kwamen samen voor een fijne dag. Dit jaar was er een opleiding rond ‘Hoe omgaan met een persoon met dementie’?
Want een dementievriendelijke gemeente willen we, stap voor stap en in samenwerking met heel wat partners zoals de Gezondheidsraad en de Seniorenraad, graag verwezenlijken. Nadien was er tijd om bij te babbelen tijdens een lunch.
En hopelijk zijn er volgend jaar opnieuw wat straffe vrijwilligers bij. Want we zoeken nog steeds mensen die die voelen kriebelen om vaak, af en toe, vrijwilligers werk te doen. Heb je geen tijd? Uiteraard alle begrip, maar geef de vrijwilligers de komende week dan zeker een extra dikke duim! Want ze helpen om onze gemeente nog mooier te maken.”
 
Vrijwilliger worden?
 

Helpen bij de Karoesel (mobiel dienstencentrum), rijden bij de minder mobiele centrale, oppassen bij hulpbehoevende personen, huiswerkbegeleiding. Als vrijwilliger kunnen de taken heel uiteenlopend zijn. Zin om het team van vrijwilligers te versterken? Neem dan contact op met Dorien De Weerdt, dorien.deweerdt@gooik.be of 02 454 12 71. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 dec 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief