GOOIK - Schrijf ze vrij nog tot eind december in de bib

C21

GOOIK - Schrijf ze vrij nog tot eind december in de bib

Image004
Ingezonden foto
 
Het college van burgemeester en schepenen en Gooik Mondiaal, de adviesraad rond Noord-Zuid, schreven graag mee tijdens de Schrijfmarathon van Amnesty International. Dit is het grootste mensenrechtenevenement ter wereld! In december schrijven mensen over de hele wereld brieven om de mensenrechtenschendingen te doen stoppen. Elk jaar kan zo onrecht gestopt worden en verbetert de situatie van mensen voor wie er geschreven werd. De brieven uit Gooik kunnen dus levens redden! De eerste brieven werden geschreven door de burgemeester en de schepenen en de leden van Gooik Mondiaal.
Jonas De Maeseneer, schepen van Noord- Zuid: “In december schrijven mensen over de hele wereld brieven om de mensenrechtenschendingen te doen stoppen. Ook wij dragen ons steentje graag bij en schrijven mee. We schrijven voor mensen wereldwijd die onterecht vervolgd, geïntimideerd of gevangengezet worden omdat ze deelnamen aan een vreedzaam protest of op een andere manier opkwamen voor hun rechten.
Elk jaar kan zo onrecht gestopt worden en verbetert de situatie van mensen voor wie er geschreven werd. Of het nu een kaartje of een brief is, de regeringen voelen de druk om hun burgers beter te behandelen en de mensen die onrecht wordt aangedaan zijn blij met hun hartverwarmende steunberichten. De brieven uit Gooik kunnen dus levens redden!” Ook Gooik Mondiaal, de Gooikse adviesraad rond Noord-Zuid, zet mee de schouders onder de actie. Zij focussen zich als raad op het Noord-Zuid beleid van Gooik. Zo proberen ze de Gooikse bevolking bewust te maken van mondiale thema's en een breder draagvlak te creëren voor een duurzaam beleid.
 
Schrijfacties
 

Inwoners kunnen een brief schrijven van 1 tot en met 31 december in de bibliotheek van Gooik, tijdens de openingsuren. Er zijn voorbeeldbrieven die op kaartjes geschreven kunnen worden. Deze worden nadien opgestuurd naar Amnesty International, die ze dan aan de betreffende regeringen zal bezorgen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 dec 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief