GOOIK - Twee nieuwe medewerkers voor Paddenbroek

C21

GOOIK - Twee nieuwe medewerkers voor Paddenbroek

Editiepajot_gooik_paddenbroek_22_foto_kos
Katelijne en Erwin de twee nieuwe medewerkers. - Foto Marc Colpaert
 

Aan de voet van de Kesterheide in Gooik, langs de oude trambedding, ligt de hoeve van Paddenbroek met hoogstamboomgaard, biologische moestuin, bakoven en bijenhal. Op deze prachtige locatie wordt al enkele jaren stevig getimmerd aan een Educatief Centrum voor het hele Pajottenland waar platteland -en natuurontwikkeling hand in hand gaan. Sinds kort heeft De Paddenbroek vzw twee professionele medewerkers in dienst die de werking een nieuwe stevige impuls geven.

Het bestuur van vzw De Paddenbroek besefte dat een educatief centrum onmogelijk door vrijwilligers alleen kon worden uitgebouwd. Het project had alleen kans op slagen indien een beroepskracht kon worden aangetrokken die de vele vrijwilligers kan begeleiden. Er werden een aantal projecten ingediend en na hard zwoegen werd één project goedgekeurd door het Agentschap voor Natuur en Bos van de Vlaamse Gemeenschap. Dit gaf dan de kans voor vzw De Paddenbroek om een tweede project binnen te halen. Wat de mogelijkheid gaf aan vzw De Paddenbroek om 1 vaste werkkracht en 1 halftijdse werkkracht aan te werven.

Erwin Vandersteen, de projectcoördinator en Katelijne Aelen, educatief medewerker zorgen voor het uitwerken en ontwikkelen van sensibilisatie en educatie rond duurzame landbouw en kleine landschapselementen (hagen en houtkanten, hoogstamboomgaarden, poelen, … ) Er komen 2 belevingspaden en -rugzakken, vormingssessies voor volwassenen en nog veel meer.

De drie grote doelstellingen zijn :

Uitwerken van sensibilisatie en educatie rond duurzame uitbouw van de landbouwfuncties, speciale aandacht voor kleine landschapselementen.

Ontwikkeling van landschapsbelevingspaden, informatiestands en multimediaproducten over kleine landschapselementen

Organiseren van sensibiliserings –en educatieve activiteiten

Vanaf september zal het Educatief Centrum De Paddenbroek klaarstaan met een gloednieuw educatief pakket voor het schooljaar 2009 – 2010 specifiek gericht naar het basisonderwijs, maar aanpasbaar aan andere doelgroepen. Verder zal op 3 oktober 2009 een opleidingsdag voor commissaris spelkoffer “Moord in de poel” georganiseerd worden.

In de herfstvakantie wordt een driedaagse kinderstage met als thema hagen en houtkanten georganiseerd. Een vorming voor volwassenen over het thema hagen en houtkanten met daaraan koppelend een hagenevenement staat ook nog op het programma. Voor meer inlichtingen omtrent mogelijke activiteiten of aanvragen kan je steeds terecht bij Natuureducatief Centrum de Paddenbroek op het tel. nr. 02 306 45 62, gsm 0497/41 22 15 of via mail info@paddenbroek.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jul 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief