GOOIK - Gezondheidsraad en gemeente laten inwoners opnieuw wandelen

C21

GOOIK - Gezondheidsraad en gemeente laten inwoners opnieuw wandelen

Foto_colpaert_natuur_tentoon_bos_2__kopie_
Zet een stapje in het mooie Pajottenland- Foto Marc Colpaert
 
De Gooikse Gezondheidsraad en de gemeente Gooik laten de inwoners opnieuw wandelen tijdens ‘De Gezondste Wandeling’. Vanaf maart tot en met eind mei schuilt er een nieuw gezondheidsthema achter de 7 haltes van de wandeling.
 
Wandelen én bijleren
 
De Gezondste Wandeling is ondertussen al meer dan 2 jaar een vaste waarde in Gooik, dankzij de Gezondheidsraad, de gemeente en Logo Zenneland.
Heel wat Gooikenaars wandelden al op de verschillende routes. Ze leerden, dankzij de geluidsfragmenten en nuttige tips achter de QR-codes al heel wat bij rond verschillende gezondheidsthema’s zoals mantelzorg, binnenklimaat, alcohol. Bovendien kan er ondertussen genoten worden van de prachtige Gooikse natuur.
 
Nieuw gezondheidsthema
 
Sociale media zijn niet meer weg te denken uit ons dagdagelijks leven. Onze smartphone verbindt ons overal, altijd en met alles en iedereen verbonden. Ook jongeren spenderen heel wat tijd online. De Gezondste Wandeling staat stil bij de invloed van sociale media op onze fysieke en mentale gezondheid. Er worden ook concrete handvaten aangereikt mee de digitale balans op peil te houden.
 
Wandel De Gezondste Wandeling
 
Wandelen is een eenvoudige manier om je gezondheid én geest een positieve boost te geven. De Gezondste Wandeling is een 5,5 km lang en start aan het Gemeentelijk Sportcentrum Koornmolen (Processiestraat 15 – 1755 Gooik). Volg de knooppunten 224 222 218 220 213 220 221 222 203 202 201 204 226 225 224 233 en ontdek de gezondheidsthema’s achter de QR-codes.Het thema verandert om de drie maanden, waardoor je het hele jaar door de route kan blijven ontdekken.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 feb 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 28 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 mei 2024

archief