De school in Oetingen is nu definitief geopend en dat is daadwerkelijk een primeur

C21

De school in Oetingen is nu definitief geopend en dat is daadwerkelijk een primeur

Editie_gooik_school_2__kopie_
Opening school.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_school_5__kopie_
Schepen Christa Dermez zette Jan Depester naast zich toen ze begon te spreken. - Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_school_3__kopie_
Veel leerkrachten waren er ook.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_school_4__kopie_
Opening school.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_school_7__kopie_
Christa Dermez kreeg een geschenkje van architect Kelly.- Foto Marc colpaert
 
Editie_gooik_school_6__kopie_
Burgemeester Gunther De Wilde samen met enkele leerkrachten.- Foto Marc Colpaert
 
Zopas werd in de school in Oetingen plechtig het lint doorgeknipt en kunnen ze nu spreken van een nieuwe school, goed voor in totaal een 100 kleuters en 150 tal kinderen van het lager onderwijs. Speciaal aan deze nieuwbouw, die 7 miljoen kostte, is dat het een uniek project is, een samenwerking van het gemeentelijk onderwijs en het vrije onderwijs van de Bron. Bevoegde schepen Christa Dermez zegt. "Het is uniek in Vlaanderen, 2 onderwijskoepels in 1 schoolgebouw. Voor ons is het gewoon de Dorpsschool van Oetingen."
 
 
Op zondag werd de school in Oetingen officieel geopend en werd traditioneel het lint doorgknipt door ondermeer burgemeester Gunther De Wilde en bevoegde schepen Christa Dermez, de beide directeuren en de verantwoordelijken van de beide onderwijskoepels. Burgemeester De Wilde," Een dorp zonder school is als een wagen zonder motor en dus zijn wij vandaag zeer blij dat we deze nieuwe school plechtig mogen openen."  Ook de bevoegde schepen Christa Dermez mocht een woordje komen vertellen. Maar eerst nam ze de tijd om de gewezen OCMW-voorzitter Jan Depester naast haar te plaatsen. Jan moest als schepen stoppen door een ziekte, maar was een stuwende kracht achter de hele bouw van deze school, dat was schepen Dermez blijkbaar niet vergeten, daarom dat ze Jan mee wilde betrekken in een soort eerbetoon, een zeer mooi menselijk gebaar trouwens. "Deze school is een parel in het groen in harmonie met de natuur. Dit is exact wat we in deze mooie gemeente nodig hebben. Het is trouwens een prachtig en uniek project waar twee onderwijskoepels samen zitten in 1 schoolgebouw, een primeur voor Vlaanderen. Zonder de steun van Jan was dit ons waarschijnlijk niet gelukt, daarom ook dat ik vandaag vol trots tegen Jan mag zeggen wij hebben onze opdracht volbracht", vertelde Christa met een krop in de keel.
 
Nadien konden de mensen nog een kijkje gaan nemen in de nieuwe lokalen en kregen nog enkele mensen een geschenkje van architect Kelly Hendriks van B-ILD. Dit voor de goede samenwerking tijdens het hele project.  

  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jun 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 27 sep 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 sep 2024

archief