Open VLD GERAARDSBERGEN stelt haar kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor

C21

Open VLD GERAARDSBERGEN stelt haar kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor

Fb_img_1720419495142_1
Open VLD trekt met een verjongde lijst naar de kiezer
 

Het zijn drukke tijden voor de Vlaamse liberalen, want tegen 8 juli moeten alle kandidaturen voor het nationale voorzitterschap van de partij binnen zijn.

Maar bij Open VLD Geraardsbergen denken ze nog niet meteen aan die deadline op maandag. Eerst stellen zij tijdens het eerste weekend van juli, hun kandidaten voor die tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober op de lokale Open VLD lijst zullen staan.

Een 100% blauwe lijst wordt op een 100% feestmoment voorgesteld, want de Geraardsbergse liberalen komen voor het eerst samen als nieuw team naar buiten tijdens de eerste Apérotime op het gezellige markt- en belevingsplein.

Dat is misschien te wijten aan de verjonging in de partij, want maar liefst 31% van kandidaten op de lijst is jonger dan 34 jaar; terwijl de gemiddelde leeftijd bij de vorige verkiezingen in 2018, ruim 45 jaar bedroeg.

Hun jongste kandidaat is studente Fleur Mazurkiewicz van 19 jaar en de meer ervaren senior van de groep is de 82-jarige Magda Van de Walle.

In totaal zijn ze met 21 nieuwkomers, maar ‘de blauwe’ kunnen ook terug beroep doen op 8 ervaren mandatarissen; waarvan we eerder in juni al wisten dat huidig burgemeester Ann Panis de lijst zal trekken. Daarnaast blijven schepenen Stephan De Prez, Rurik Van Landuyt en Jimmy Colman op post, alsook raadsleden Sarah De Backer, Reza Mohammadi, Bram De Pril en Ann Stevens engageren zich opnieuw om zich verder ten dienste te stellen van de bevolking. Hun voorzitter Siegerd Gilquin wil dan op zijn beurt de 30 kandidaten vóór hem een extra duwtje in de rug geven, wat meteen zijn plaats op de lijst verklapt.

‘Onze lijst belichaamt niet enkel een grote verscheidenheid, maar het is er ook ééntje geworden van een hoog kaliber; al zeg ik het zelf’ reageert kopstuk Ann Panis. ‘Onze dames en heren kijken er ontzettend naar uit om zich de komende weken en maanden belangeloos te smijten in het lokale politieke landschap. Niet zo vanzelfsprekend in deze huidige tijden van politieke moeheid. Maar ze zijn gedreven en overtuigd door de kernwaarden en fundamenten van onze partij. Het zijn trouwens de kandidaten zelf die ditmaal het partijprogramma mee zullen bepalen. Uiteraard zullen onze huidige mandatarissen en ikzelf met onze opgedane jarenlange expertise dit proces mee helpen ondersteunen. Maar, het is als 31-koppige groep dat we ditmaal het bestaande beleid samen onder de loep zullen nemen en fileren, om zo onze prioriteiten scherp te stellen en een betere toekomst uit te stippelen voor onze stad, haar deelgemeenten, maar vooral voor al haar inwoners... en die laatste hopen we natuurlijk tegen 13 oktober te kunnen overtuigen.’

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jul 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 jul 2024

archief