Frans Maris was er 78 jaar geleden al bij als scout in Gooik

C21

Frans Maris was er 78 jaar geleden al bij als scout in Gooik

Editie_gooik_scouts_frans_2__kopie_
Frans was er al in 1946 bij.- Foto marc Colpaert
 

Frans Maris uit Gooik is vandaag nog steeds trots om scout te zijn en dit al vele jaren. Hij was er dan ook bij tijdens de boekvoorstelling van 80 jaar scouts in Gooik. Mijn belofte afleggen was belangrijker voor mij dan mijn Communie doen", aldus Frans.

 
Op zaterdagnamiddag 21 september werd het boek '80 jaar Scouts Gooik' voorgesteld in de orangerie van Kasteel Saffelberg te Gooik.  Een bende scouts en oud-scouts stapten vanaf Hoogland te voet naar Saffelberg. Auteur en ere-burgemeester Michel Doomst en oud-scout Annie Appelmans namen deze uitdaging aan en doorploegden, verzamelden en verwerkten de 80 rijke jaren geschiedenis van Scouts Gooik.
 
Onder de aanwezigen vinden wij ook Frans Maris uit Gooik terug. Frans wilde dit natuurlijk niet missen. "Ik ben in 1946 gestart bij de welpen van de scouts in Gooik en dat was een heel leuke tijd", aldus Frans. Maar wat deden de kinderen in die tijd - 1946 - allemaal bij de scouts vragen wij aan Frans. "Spelen natuurlijk, veel spelen maar ook nog andere zaken, zoals het leren seinen, leren knopen leggen, genieten van het buitenleven en proberen te overleven in de natuur(al mag je dit laatste natuurlijk niet letterlijk nemen, red.). Maar verder ook voetballen natuurlijk en zelfs speerwerpen. Het waren allemaal jongens maar sommige leiders waren meisjes", vertelde Frans ons. Hij kon nog uren vertellen over het leven van de scouts dat een blijvende indruk achterliet bij Frans, die dan ook trots was om aanwezig te zijn bij de boekvoorstelling van 80 jaar scouts. (Zie ook een vorig artikel over 80 jaar scouts in Gooik op editiepajot.)

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 sep 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 21 sep 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2024

archief