GOOIK - Meer uitleg over het klimaatplan

C21

GOOIK - Meer uitleg over het klimaatplan

Colpaert_gooik_milieu_1
 

De gemeente Gooik stelde haar klimaatplan voor aan de hand van 12 concrete actiepunten. De gemeente wil het goede voorbeeld geven en zal daarom ondermeer zonnepanelen plaatsen op het gemeentehuis. Daarna gingen de aanwezigen nog op enkele plaatsen, waar ze met alternatieve energie werken, een kijkje nemen.

 
De gemeente Gooik wil werk maken van zijn klimaatplan en stelt daarom twaalf concrete actiepunten voor: een energiescan van alle gemeentelijke gebouwen; de nodige investeringen in de gebouwen om 7,5% energie te besparen; energietoets bij elke aankoop en bouwplannen; zonnepanelen op het gemeentehuis: groene stroom met een voorbeeldfunctie; windmolens in Gooik: een grondig onderzoek naar de haalbaarheid; een sterk subsidiebeleid voor duurzame energie bij u thuis; klimaatwijken: 7,5% energie besparen met de gezinnen in uw buurt; sensibilisering over energiebesparing op de schoolbanken, jaarlijkse campagne rond stappen, fietsen en carpoolen; een infopunt voor alle vragen over duurzaam bouwen en verbouwen; jaarlijks rapport over het gemeentelijke energieverbruik en tenslotte de milieuparel: een jaarlijkse erkenning voor een opmerkelijk milieuvriendelijk initiatief.

Na deze uitleg gingen de aanwezigen de familie Schelck (Delhaize) een bezoekje brengen. Deze zelfstandige heeft de nodige zonnepanelen geplaatst en recupereert ook zijn warmte van de koelmotoren. Nadien gingen ze nog even naar de woning kijken van Lieven Krikilion, die enkele maanden geleden fotovoltaïsche zonnepanelen plaatste.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2008
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief