Jacqueline werd deze maand 100 jaar en dus was het tijd voor een feestje

C21

Jacqueline werd deze maand 100 jaar en dus was het tijd voor een feestje

Editie_gooik_jacqueline_4__kopie_
Op 95 jarige leeftijd sprong ze nog uit een vliegmachine.- Foto repro Marc Colpaert
 
Editie_gooik_jacqueline_2__kopie_
75 jaar geleden op haar huwelijksdag.- Foto repro Marc Colpaert
 
A_foto_jacqueline_batteauw_2__kopie_
Feest bij Jacqueline.- Foto Marc Colpaert
 

Er werd op donderdag een klein feestje georganiseerd voor de 100 jarige Jacqueline Batteauw in WZC Eyckenborch in Gooik. Ook burgemeester Gunther De Wilde en enkele schepenen kwamen Jacqueline gelukwensen. Deze kwieke dame sprong vijf jaar geleden nog uit een vliegtuig met een duosprong en wie kan dat nog zeggen op die leeftijd. "Ik heb nooit hoogtevrees gehad", lacht Jacqueline.

 
 
Jacqueline Batteauw werd op 16 oktober 1924 geboren in de wijk Sint Rochus in Halle. Na de oorlog in 1949 trouwde ze met Adrien Wanquet. Ze werkte enkele jaren in het Ministerie van Economische Zaken, maar moest die job al vlug opgeven. Ze kregen twee zonen Jean-Pierre en Michel en heeft ondertussen ook al 1 kleindochter en twee achterkleinkinderen. Haar man was een officier bij de Rijkswacht en eindigde zijn loopbaan als kolonel. "Door de loopbaan van mijn man moesten wij als gezin dikwijls verhuizen, zomaar eventjes 13 keer woonden wij op een ander adres. Ik heb zowat overal gewoond, zelfs vele jaren in Knokke Heist aan het zeetje", vertelt Jacqueline ons. Die voor haar leeftijd nog goed te been is, af en toe wel eens een rollator nodig heeft, maar wat wil je op deze gezegende leeftijd.
 
Ze heeft heel wat landen ontdekt tijdens haar leven en was nooit verlegen om iets speciaals te doen, zoals op 95 jarige leeftijd met een duosprong uit een vliegtuig te springen. "Als je goed doet wat de instructeur zegt, dan is het heel gemakkelijk. Het was prachtig zo door de lucht vliegen, maar wel koud, ik had mijn muts vergeten", grapt ze.
Op haar trouwdatum in 2002 was het de begrafenis van haar man. Ondertussen zit Jacqueline al enige tijd in het WZC Eyckenborgh in Gooik. "Elke morgen ben ik God dankbaar dat ik er nog ben en nog gezellig kan genieten van het leven", besluit ze. Van harte proficiat 
 
 
 
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 okt 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 11 okt 2024
Marc Colpaert | 08 okt 2024

archief