GOOIK - 10 op 10 voor duurzame voeding

C21

GOOIK - 10 op 10 voor duurzame voeding

Editiepajot_gooik_paddenbroek_foto_merckx
Vlnr: Karen Remans, Erwin Vandersteen en Nadia Tahon. - Foto Felix Merckx
 

In het natuureducatief Paddenbroek in Gooik werd de wedstrijd ’10 op 10 voor duurzame voeding voorgesteld. Momenteel zijn er maar vier scholen ingeschreven. Omdat men graag 10 scholen zou hebben kan men nog inschrijven tot 20 oktober. Er wordt vooral gehoopt dat er scholen uit het Pajottenland zouden inschrijven.

Op school en thuis samen koken, spelen en leren en smullen van heerlijke, duurzame en gezonde voeding en tussendoortjes het kan!
Velt, MOSVlaams-Brabant en Kleur Bekennen dagen basisscholen in Vlaams Brabant uit om mee te doen aan de wedstrijd ‘10 op 10 voor duurzame voeding’.
 
De bedoeling is om leerlingen, leerkrachten en grootouders stap voor stap te laten kiezen voor ecologisch verantwoorde voeding. Het project krijgt steun van de provincie Vlaams­Brabant
 
’10 op 10 voor duurzame voeding’ mikt in de eerste plaats op de MOS-scholen (Milieuzorg op school). Meer dan de helft van de scholen in Vlaams-Brabant doet aan ‘Milieuzorg op School’. Maar Velt vzw wil met dit project niet alleen de leerlingen en de leerkrachten in beweging zetten. Ook de ouders en de grootouders worden betrokken, bijvoorbeeld door in te spelen op de principes van duurzame voeding op het schoolfeest.
 
Iedereen kan de wedstrijd volgen op www.velt.be/10op10 . Hier ontdekt men het principe, de groente, het recept, de prijsvraag en de winnaar van de maand! Meedoen is niet alleen leuk maar kan ook een prijs opleveren.
 
Scholen die ervoor kiezen om het hele schooljaar te werken rond duurzame voeding kunnen inschrijven tot 20 oktober.
 
Meer informatie bij karen.remans@velt.be  , tel 0494 16 72 17
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 sep 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief