GOOIK - Wandelen in Gooik

C21

GOOIK - Wandelen in Gooik

Netwerken
Foto Kos

Gooik krijgt in de lente van 2010 een wandelknooppuntennetwerk.  Elk knooppunt van onze voetwegen krijgt voortaan een bordje met een nummer en een wegwijzer. Met een bijhorende wandelkaart kan je zo naar hartelust en flexibel een wandeling uitstippelen, van knooppunt tot knooppunt door het landschap.

Samen met de Gooikse Wandelwegenraad verkenden we vorig jaar alle voetwegen in de gemeente en selecteerden uit dit historische netwerk de mooiste en meest nuttige paden. In overleg met de eigenaars, vaak landbouwers, worden zelfs een aantal wegen na jaren voor de eerste keer opnieuw toegankelijk. Dat was geen eenvoudige opdracht, want voetwegen vormen een delicate materie.

De experten van Regionaal Landschap Zenne, Zuun en Zoniën ondersteunen het project en zullen de komende maanden de wandelkaart uitwerken. Deze zullen aansluiten op identieke netwerken in buurgemeenten Lennik en Pepingen. Op de kaart zullen handelaars en verkooppunten van hoeveproducten langs de routes aangeduid worden.

Het netwerk wordt een mix van verharde tot onverharde en zelfs 'avontuurlijke' wegjes. Een kleurcode zal aanduiden of je de route met de buggy kan bewandelen of dat je eerder regenlaarzen nodig hebt.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 okt 2009
Marc Colpaert
Kos
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief