Vormselviering in de kerk van HERFELINGEN

C21

Vormselviering in de kerk van HERFELINGEN

Vormsel_herfelingen_nov_2011__49_
54 vormelingen in de kerk van Herfelingen- © Deschuyffeleer
 
Vormsel_herfelingen_nov_2011__8_
Vormheer was Abt Eric De Sutter van de Norbertijnengemeenschap in Grimbergen - © Deschuyffeleer
 
Vormsel_herfelingen_nov_2011__18_
© Deschuyffeleer
 
Vormsel_herfelingen_nov_2011__24_
De St-Niklaaskerk in Herfelingen zat afgeladen vol voor de gezamenlijke vormselviering van de kinderen van Herfelingen, Kokejane, Vollezele en Galmaarden © Deschuyffeleer
 
Vormsel_herfelingen_nov_2011__29_
© Deschuyffeleer
 
Vormsel_herfelingen_nov_2011__11_
© Deschuyffeleer
 
Vormsel_herfelingen_nov_2011__34_
Ook de cathecisten werden uitvoerig bedankt - © Deschuyffeleer
 

De St-Niklaaskerk in Herfelingen zat afgeladen vol voor de gezamenlijke vormselviering van de kinderen van Herfelingen, Kokejane, Vollezele en Galmaarden. Het was Abt Eric De Sutter van de Norbertijnengemeenschap in Grimbergen die de vormelingen het Vormsel bediende.

Na het opnieuw uitspreken van hun geloofsbelijdenis ontvingen de vormelingen het sacrament van het Heilig Vormsel. Bij de handoplegging en de zalving met Chrisma door vormheer Eric De Sutter waren het de meters en de peters die één hand op de schouder van hun petekind mochten leggen. De vormheer gaf de vormelingen ook de duidelijke boodschap mee dat “wie gelooft nooit alleen is”.
 
Volgens federatiepastoor Kris Meskens  zijn de vormelingen nu klaar om als volwassen christenen het leven ingezonden te worden. “Het Vormsel is na het doopsel een hernieuwde start, dus zeker geen eindpunt”, sprak hij. Ook hoopt de zielenherder “dat de jongelingen de juiste weg die door hun ouders, meters, peters uitgetekend werd verder zullen blijven bewandelen”.  
 
Namens de ouders van de vormelingen gaf Sonny Samijn uit Galmaarden de vormelingen graag mee “dat zij nu aan de kleine poort van het grote leven staan en dat zij gerust mogen weten dat zij, net zoals in het verleden, er nu ook niet alleen voor staan”.  
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 nov 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG - Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief