HERNE – Gouden St-Romboutskruisen

C21

HERNE – Gouden St-Romboutskruisen

Imgp0650
Frans Langhendries en André Duran ontvingen het Gouden St-Romboutskruis - © Deschuyffeleer
 
Vormsel_herfelingen_nov_2011__32_
Pastoor Kris Meskens - © Deschuyffeleer
 
Vormsel_herfelingen_nov_2011__35_
Eddy Wayteck lid van de kerkraad - © Deschuyffeleer
 
Vormsel_herfelingen_nov_2011__38_
© Deschuyffeleer
 
Vormsel_herfelingen_nov_2011__39_
André Duran, pastoor Kris Meskens en de leden van de kerkraad - © Deschuyffeleer
 
Vormsel_herfelingen_nov_2011__50_
© Deschuyffeleer
 

De parochiegemeenschap van Herfelingen mocht twee drijvende krachten van de kerkraad huldigen met een Gouden St-Romboutskruis voor hun meer dan 40-jarige inzet voor het leven in en rond de St-Niklaaskerk.

Na afloop van de zondagse eucharistieviering, die overigens nog een bijzonder tintje meekreeg door de vormselviering van de kinderen van Herfelingen naast deze van onder meer Kokejane, Vollezele en Galmaarden, was het pastoor Kris Meskens die in een afgeladen volle kerk André Duran het Gouden St-Romboutskruis mocht opspelden.
 
André Duran is niet alleen penningmeester van de kerkraad. Ook neemt hij de voorbereidingen van de eucharistievieringen, de communies en de uitvaarten voor zijn rekening naast nog tal van allerhande andere activiteiten.
 
Frans Langhendries, de tweede gelauwerde, kon ingevolge ziekte jammer genoeg zelf niet aanwezig zijn in de viering. Een delegatie van de kerkraad vergezelde pastoor Kris Meskens naar de woning van de verdienstelijke medewerker om hem daar het Gouden St-Romboutskruis plechtig te overhandigen. Ook Frans kan en mag prat gaan op een intense, vruchtbare en onverdroten jarenlange medewerking aan het kerkelijk leven in de parochie in al haar facetten.
 
Zowel André Duran als Frans Langhendries toonden zich bijzonder vereerd met de huldiging en het Gouden St-Romboutskruis.           
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 nov 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG - Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief