HERNE - G-Badmintontornooi terug een voltreffer.

C21

HERNE - G-Badmintontornooi terug een voltreffer.

G-badminton_herne_2012___15_
G-batmintontornooi met 56 spelers uit 5 provincies - Foto's © Deschuyffeleer
 
G-badminton_herne_2012___17_
BCH-Veteranen en drijvende krachten achter het tornooi: Jean-Marie Paduart en Patrick Janssens - © Deschuyffeleer
 
G-badminton_herne_2012___21_
Hier scheidsrechter Luc Hiergens, voorzitter van de Vereniging van Vlaams-Brabantse Badmintonclubs (VVBBC)- © Deschuyffeleer
 

Met Jean-Marie Paduart en Patrick Janssens als stuwende krachten organiseerde badmintonclub Herne al voor de vierde keer haar G-badmintontornooi voor atleten met een psychische of verstandelijke handicap in sporthal De Hernekouter. De organisatoren mogen andermaal uitermate tevreden terugblikken op een meer dan succesrijke onderneming. 

“'Het tornooi was zeer goed bezet. Met 56 spelers uit 5 provincies verdeeld over 7 clubs zijn er dat haast 12 meer dan vorig jaar. Ondanks de vele inschrijvingen zijn er vrijwel geen problemen geweest met de bezetting van de terreinen. We mogen gerust spreken van een op alle vlakken geslaagd tornooi”, zegt Patrick Janssens.
Op sportief vlak vielen er geen verrassingen te noteren. Uit zo’n 100-tal wedstijden waren de favorieten Smash BC Heusden-Zolder en BC Reine Fabilola uit Neufvilles, tevens ook de ploegen met numeriek de meeste deelnemers, goed voor het merendeel van de medailles. “Dat neemt niet weg dat ook De Ketelberg Pamel, Pluimlicht Vilvoorde, Centrum voor Aangepaste Sporten Leuven, BC Wit-Wit Ronse en BC Kapellen best tevreden waren met hun resultaten”, aldus Jean-Marie Paduart. Er werd gespeeld op het scherp van de snee maar finaal werd de buit broederlijk verdeeld tussen Vlaanderen en Wallonië. Alle deelnemers werden overigens beloond met een herinneringsmedaille en een naturaprijs. 

 “De integratie van de G-atleten die elke dinsdag de mogelijkheid krijgen om samen met valide sporters van BC Herne te badmintonnen is nog niet zodanig opgebouwd dat ook deze spelers hier al relevant kunnen deelnemen, maar wat niet is kan heel zeker nog komen”, stelt Jean-Marie. Hij doet dan ook nogmaals een oproep naar mogelijke geïnteresseerden. Voor nadere informatie is Jean-Marie Paduart steeds telefonisch te bereiken op 0472/634208.

Als volgende uitdaging duimt BC Herne dat de overkoepelende Vlaamse Badmintonfederatie ‘Badminton Vlaanderen’ het licht op groen zet voor BC Herne om de Nationale G-Badmintonkampioenschappen in 2013 naar Herne te halen. De kandidatuur is reeds ingediend en de organisatoren zijn er alvast klaar voor.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief