HERNE - De Ware Broeders brengen ode aan hun voorzitter

C21

HERNE - De Ware Broeders brengen ode aan hun voorzitter

Tribute_to_a_president_vrijdag_20_april__12__51_
Lenteconcert Ware Broeders Herfelingen: ode aan hun voorzitter - Foto's @ Deschuyffeleer
 
Tribute_to_a_president_vrijdag_20_april__12__19_
Ghislain Alaert: 60 jaar muzikant en 30 jaar voorzitter Ware Broeders - © Deschuyffeleer
 
Tribute_to_a_president_vrijdag_20_april__12__40__-_kopie
Ghislain Alaert en Monique Faveyts - © Deschuyffeleer
 
Tribute_to_a_president_vrijdag_20_april__12__14_
Presentaror Marc Demesmaeker - © Deschuyffeleer
 
Tribute_to_a_president_vrijdag_20_april__12__3_
Met Marc Vanaudenhove (Maizen) en Geert Bosmans vierde humor ook hoogtij - © Deschuyffeleer
 
Tribute_to_a_president_vrijdag_20_april__12__25_
© Deschuyffeleer
 
Tribute_to_a_president_vrijdag_20_april__12__43_
De oudste kleindochter van Ghislain Alaert: Truus Vanden Broeck - © Deschuyffeleer
 
Tribute_to_a_president_vrijdag_20_april__12__60_
Ghislain Alaert, Monique Faveyts en dirigent Jeroen Hofmans - © Deschuyffeleer
 

Eens te meer was Herfelingen op de been voor het jaarlijks lenteconcert van haar koninklijke fanfare De Ware en Jonge Broeders. Onder de leiding van dirigenten Rudy Sterckx en Jeroen Hofmans mochten meer dan 80 jonge en minder jonge muzikanten de bühne betreden en de toeschouwers trakteren op een muzikaal spektakel dat dit bijzonder feestjaar in het teken stond van 120-60-30. Niet alleen kan de fanfare dit jaar prat gaan op haar 120-jarig bestaan. Het concert werd meteen ook een ode aan saxofonist Ghislain Alaert die er niet alleen 60 jaar lidmaatschap opzitten heeft maar ook 30 jaar voorzitterschap. Het muzikaal gebeuren kreeg dan ook de titel mee van ‘Tribute to a president’ of ‘Ode aan een voorzitter’.

Zo wist presentator Marc Demesmaeker, zelf ooit inwoner van Herne, het talrijk opgekomen publiek mee te geven dat “met haar 120 jaar deze muziekvereniging heel zeker behoort tot het DNA van de gemeente en tevens tot het weefsel van de gemeenschap, gedragen en geschraagd door vele vrijwilligers onder wie sommigen er werkelijk hun lang leven van maken. Zo ook Ghislain”. Ghislain, die als amper 10-jarige bij de fanfare aansloot, is een gevestigde waarde voor zijn muziekvrienden. Zo stond hij mettertijd mee aan de wieg van de geslaagde jeugdwerking. Het is mede dankzij zijn dynamiek en mentorschap dat de bloeiende fanfare thans ook kan stoelen op een volwaardige jonge onderbouw, een wissel op de toekomst van De Ware Broeders.
 
Tribute to a president werd overigens één groot verzoekprogramma. Zo mocht Ghislain acht stukken kiezen uit het repertorium van het laatste decennium van de fanfare. In die keuze ging de aandacht van Ghislain vooral naar muzikale  hoogstandjes die ofwel gepaard gingen met een zekere uitdaging, ofwel door zijn collega-muzikanten graag gespeeld werden, ofwel zijn persoonlijke voorkeur genoten. Zo was door de jaren heen de koraal The Gift of Music (John Rutter) het stokpaardje van de gelauwerde. Ook Domus (Jan Van der Roost) waarbij de saxofoon, het geliefkoosd instrument van Ghislain, centraal staat, mocht zeker op het lijstje niet ontbreken. Zijn eerste saxofoon kreeg hij overigens van een neef uit Brussel. Het is bij de zoektocht naar een geschikte leraar dat hij op aangeven van zijn vader uiteindelijk terechtkwam bij de toenmalige dirigent Guillaume Heyvaert van de Ware Broeders.
 
Voor de afsluitende verrassingsact mocht de gevierde samen met zijn vrouw Monique zetelen als VIP-toeschouwer. Niet allen kregen zij een bloempje van alle kleinkinderen aangereikt maar bracht Truus Vanden Broeck, de oudste kleindochter en ook saxofoniste , ook The Young Amadeus in solo naar voor.    
 
Voortaan blijft Ghislain uiteraard nog spelend lid en zelfs actief bestuurslid. Als voorzitter zet hij echter een stap zijwaarts.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief