HERNE - Terlindenhof was een plezant staminee

C21

HERNE - Terlindenhof was een plezant staminee

Plezant_staminee_bij_sofie___1_
Walter Evenepoel - Foto's © Deschuyffeleer
 
Plezant_staminee_bij_sofie___4_
© Deschuyffeleer
 
Plezant_staminee_bij_sofie___13_
Frans Peetermans - © Deschuyffeleer
 
Plezant_staminee_bij_sofie___16_
Stefan Timmermans - © Deschuyffeleer
 
Plezant_staminee_bij_sofie___28_
Het waren Walter Evenepoel, Frans Peetermans en Stefan Timmermans die voor leven in de brouwerij zorgden - © Deschuyffeleer
 
Plezant_staminee_bij_sofie___32_
Café Terlindenhof met Sofie en het trio Walter Evenepoel, Frans Peetermans en Stefan Timmermans - © Deschuyffeleer
 
Aankondiging_karaoke
© Deschuyffeleer
 

Een leuke cafétoog , vertellers met sterke streekverhalen,  rasechte volksmuzikanten en een paar smaakvolle  streekproducten. Dat zijn nu éénmaal de ingrediënten van een ‘plezant staminee’, het project van Pajottenland+  in het kader van de Lente van het Pajottenland waarmee de organisatoren overigens stukjes erfgoed vlot kenbaar willen maken aan de Pajotten.  Dat allemaal, samen met een gezellig volle gelagzaal, was dan ook te vinden bij Sofie in het Terlindenhof.

Het waren Walter Evenepoel, Frans Peetermans en Stefan Timmermans die voor leven in de brouwerij zorgden. Imker Frans Van den Bosch vertelde dan weer over zijn hobby en liet de aanwezigen daarbij het verhaal van de Pajotse bijen mee ontdekken.  
Walter Evenepoel was bijzonder opgetogen met het gebeuren. “Veel toffe mensen, het ging van zelf, zonder enige repetitie. We vertellen al jaren leuke anekdotes tussen pot en pint. Nu kon het gans café gretig mee genieten van onze sappige verhalen uit de oude doos”. Ook Stefan Timmermans was in zijn nopjes. “Als volksmuzikant ben ik sowieso geïnteresseerd in heemkunde en in de geschiedenis van de streek. Ook vertoef ik heel graag in volkscafés waar mensen nog bijeenkomen om groot en klein nieuws te aanhoren of te vertellen in hun eigen streekgebonden taal. Ik  kan mij dan ook in dit project heel goed inleven.” 
Op zaterdag 28 april is er nog een ‘plezant staminee’ in café De Zoete Inval aan de kerk van Herfelingen. De vertellers van dienst zijn dan Frans Peetermans, Geert Geeroms en Jos Huwaert. Ook hier heeft Frans Van den Bosch het over de Pajotse bijen.
Op 5 mei vanaf 21u is het Terlindenhof de weer de plaats van afspraak voor karaoké-fans. “Met onze karaoké-avonden proberen wij jong en oud te entertainen aan een betaalbare prijs”, zegt Sofie. “Het is nu al de vijfde keer dat dit hier gebeurt en iedere keer is het al dank zij de technische ondersteuning van onze karaoke-DJ uitgedraaid op een succes”.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief