HERNE – Rotaryclub ontvangt Anneke Geyzen

C21

HERNE – Rotaryclub ontvangt Anneke Geyzen

Culinair_erfgoed_juni_2012_rotary__5_
Rotaryclub Herne-Markvallei met voorzitter Lucile Heremans, mocht in het clubhuis, restaurant-feestzaal De Egelantier, Anneke Geyzen ontvangen Foto's © Deschuyffeleer
 
Culinair_erfgoed_juni_2012_rotary__1_
Anneke Geyzen - © Deschuyffeleer
 
Culinair_erfgoed_juni_2012_rotary__3_
Rotaryclub Herne-Markvallei - © Deschuyffeleer
 
Culinair_erfgoed_juni_2012_rotary__2_
© Deschuyffeleer
 

Rotaryclub Herne-Markvallei mocht in het clubhuis, restaurant-feestzaal De Egelantier, Anneke Geyzen ontvangen. Met een groots aangepakt historisch onderzoek naar onze eetgewoonten in de periode van 1945 tot 2000 verwierf deze onderzoekster reeds heel wat bekendheid. De resultaten van haar onderzoek kwam zij nu voor de Rotaryleden bondig toelichten. Ook gaf zij duiding over het hoe en het waarom culinaire gewoontes als erfgoed kunnen bestempeld worden.

Voor haar doctoraat, dat er in de komende maanden aankomt, heeft Anneke Geyzen als licentiaat in de Geschiedenis en als Master in European Urban Cultures haar twee passies, koken en geschiedenis, naaldloos gecombineerd. Zij analyseerde zo goed 40 000 culinaire artikels en receptenrubrieken van vrouwenmagazines. Zij werkt momenteel als doctoranda bij FOST (onderzoeksgroep opgericht binnen de Vrije Universiteit Brussel) waarbij zij uitkijkt naar het verband tussen Vlaamse identiteitsvorming en de uitvinding van culinair erfgoed.
 
Sociologisch onderzoek en marketingstudies nemen overigens aan dat die trend grotendeels worden veroorzaakt door de globalisering en de industrialisering van de voedselketen. “Wij zijn industriële eters geworden van hoofdzakelijk mechanische voedselproductie. En ook supermarkten worden overspoeld door buitenlandse producten waarvan wij zelfs vaak de geografische oorsprong niet kennen”, aldus nog de onderzoekster.      
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jun 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief