HERNE – Johan Museeuw komt sportievelingen aanmoedigen

C21

HERNE – Johan Museeuw komt sportievelingen aanmoedigen

Zondag_1_juli_joggings_en_koersen
Zondag 1 juli joggings en koersen in Herne - © Deschuyffeleer
 

Op zondag 1 juli pakt het dynamische Terheyde Team van voorzitter Wim Blaton de ganse dag door uit met een reeks joggings en koersen in het Centrum. De organisatie mikt hierbij  hoofdzakelijk op de recreatieve loper en fietser. De deelnemers kunnen alleszins rekenen op de aanmoedigingen en de raadgevingen van wielerlegende Johan Museeuw op de promo-stand van DECCA-sportkledij.

Het Terheyde sportteam promoot reeds enkele jaren niet alleen organisatorisch de recreatieve sportbeoefening rond joggings, wielrennen en duathlon. Ook nemen zijn leden met succes her en der, tot zelfs buiten de landsgrenzen, deel aan dit soort sportevenementen. Met zijn groots dagvullend programma is het team nu zelf gastheer. “En met onze organisatie van joggings en wielerkoersen op éénzelfde dag willen wij, naast het sportieve luik, ook wat leven brengen in de brouwerij in het Centrum”.
 
Het belooft die dag alleszins een drukke bedoening te worden. Zo starten de joggings over 6 en 11 km door het Centrum en de rustige en idyllische Aerebeekvallei reeds in de voormiddag om 10u. “Wij stellen het recreatief karakter duidelijk voorop”, zegt de voorzitter. “Zo krijgen de talrijke start-to-runners uit de regio een haalbare conditionele uitdaging voorgeschoteld”. Vorig jaar waren de joggings overigens reeds goed voor een 150-tal deelnemers.
 
In de namiddag zijn er dan de wielerwedstrijden van de Vlaamse Wielerfederatie. Om 12u30 start de oudste reeks en om 15u30 is het de beurt aan de hoogste categorie. Het parcours is geen doetje. Zo krijgen de renners iedere ronde de beklimming van de Kapellestraat, de Ekkelenberg en de Aerebeekstraat voorgeschoteld. De finish is gelegen aan het St-Felixrusthuis.
 
Als afsluiter van de sportieve hoogdag en meteen klap op de vuurpijl is er dan nog om 17u15 een bijzondere koers voor renners zonder wedstrijdlicentie over 44 km. “Dit is uniek in de streek en biedt de goed getrainde wielertoerist nu ook eens de kans om van echte wedstrijdambiance te proeven”, aldus nog Wim Blaton, zelf overigens een fervent fietser en een gedreven loper.
 
De ganse dag door is er rond de organisatie op het kaatsplein drank- en eetgelegenheid.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jun 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief