HERNE - Welzijnswerkers bezoeken mantelzorgers

C21

HERNE - Welzijnswerkers bezoeken mantelzorgers

Dag_van_de_mantelzorgers_2012__1_
Welzijnswerkers bezoeken mantelzorgers - Foto's © Deschuyffeleer
 
Dag_van_de_mantelzorgers_2012__3_
Ten huize van Remi Cammaert en Julienne De Weghe - © Deschuyffeleer
 
Dag_van_de_mantelzorgers_2012__4_
 
Dag_van_de_mantelzorgers_2012__6_
Allen werden bedacht met een babbel, een cadeautje en een complementje - © Deschuyffeleer
 

Sinds enkele jaren is 23 juni uitgeroepen tot Nationale Dag van de Mantelzorger. In Herne bezochten de welzijnswerkers van het OCMW dan ook vandaag heel speciaal een honderdtal mantelzorgers. Allen werden bedacht met een babbel, een cadeautje en een complementje. Zo belden de welzijnswerkers aan op 33 adressen in Herfelingen, 17 in Sint-Pieters-Kapelle en 45 in Herne.

Nu 4 jaar geleden startte het OCMW in uitvoering van het lokaal sociaal beleidsplan met het toekennen van een mantelzorgtoelage. Deze maandelijkse lokale toelage bedraagt thans 15 euro. Met deze waardering en/of erkenning wil het lokaal bestuur de personen begunstigen die iemand heel speciaal onder de vleugels nemen.
De mantelzorgtoelage werd  in het leven geroepen ten voordele van de zorgverlener en niet van de zorgbehoeftige. “In de meeste gevallen zetten onze mantelzorgers zich in voor hun partner. Ook hebben wij een reeks kinderen die instaan voor het wel en wee van hun ouders en in sommige gevallen gaat het over buren die zich ontfermen over bejaarden of zieken en hen zo in de mogelijkheid stellen verder in hun vertrouwde omgeving te blijven wonen”,  aldus OCMW-voorzitter Carina Ricour.
Op hun route belden de OCMW-leden met hun voorzitter ook aan in de Lindestraat bij Julienne De Weghe. Sinds een zevental jaar is zij de toeverlaat voor Remi Cammaert, die na een maandenlange hospitalisatie hulpbehoevend is. Samen stellen de tachtigers het bijzonder goed. Zij waren dan ook meer dan verheugd met het bezoekje. Voor Julienne was het dubbel genieten want zij mocht daarenboven vandaag haar 84ste verjaardag vieren.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jun 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief