HERNE – Waanzinnig Week-end opent met avond-MTB

C21

HERNE – Waanzinnig Week-end opent met avond-MTB

Mtb_waanzinnig_weekend_2012___3_
WW-MTB-bevoorrading Beedstraat (Paddenbroek) in Gooik - Foto's © Deschuyffeleer
 
Mtb_waanzinnig_weekend_2012___2_
WW-MTB-bevoorrading Beedstraat (Paddenbroek) in Gooik - Foto's © Deschuyffeleer
 
Mtb_waanzinnig_weekend_2012___4_
Wim Claes en Ronald Decoster - © Deschuyffeleer
 
Mtb_waanzinnig_weekend_2012___5_
Jong geleerd is oud gedaan - © Deschuyffeleer
 
Mtb_waanzinnig_weekend_2012___6_
Het MTB-team Kester met Koen, Bart, Stefan en Tom - © Deschuyffeleer
 
Mtb_waanzinnig_weekend_2012___8_
Na hun rit konden de bikers op het gelegenheidsterras overigens ook nog lekker nagenieten van een après-bike met als opener een gratis Leffe van’t vat of een frisdrank - © Deschuyffeleer
 
Mtb_waanzinnig_weekend_2012___9_
“Naast uitgelezen parcours met zo weinig mogelijk asfalt of beton doorheen het glooiende Pajotse landschap zorgen wij ook voor een afdoende bike-wash, douches met warm water en een bewaakte bike-stalling” aldus Wim Claes - © Deschuyffeleer
 

De aanhoudende regenvlagen van de voorbije dagen en uren konden niet verhinderen dat toch nog goed 250 bikers zich vrijdagavond in de pedalen vastklikten voor het rijden van de MTB-rit van het Waanzinnig Weekend in Herfelingen. Die tochten, inmiddels reeds aan hun 3de editie toe, trekken overigens het uitgebreid programma van de festiviteiten op gang.

De kernploeg rond coördinator Wim Claes had opnieuw niets aan het toeval overgelaten om de tochten tot een toporganisatie te laten uitgroeien. Nieuw dit jaar was het uitgebreid aanbod aan sportdranken op de bevoorrading. En voor de bikers die kikken op het rijden in het duister waren op de uitpijling nu ook reflecterende strookjes aangebracht.
 
“Onze organisatieploeg stelt alles in het werk om het de MTB-ers naar hun zin te maken”, zegt de coördinator. “Naast uitgelezen parcours met zo weinig mogelijk asfalt of beton doorheen het glooiende Pajotse landschap zorgen wij ook voor een afdoende bike-wash, douches met warm water en een bewaakte bike-stalling”. Zoals steeds werd de pechdienst verzekerd door fietsenhandel Luc Roosens uit Herne. De uitpijling werd voortdurend in het oog gehouden door parcoursverantwoordelijke Ronald Decoster op moto. Voor dat uitpijlen werd trouwens voor de eerste keer gebruik gemaakt van sterke rekkers in stede van weinig milieuvriendelijke strips.  
 
De MTB-ers hadden de keuze uit een parcours van 31 km met 250 hoogtemeters of 47 km met 470 hoogtemeters. De tochten leidden de deelnemers over Pepingen, Gooik met de doortocht over de Kesterse Heide en Herne. Al bij al lagen de parcours er nog best berijdbaar bij en bleven de rijders gespaard van al te veel modder. Na hun rit konden de bikers op het gelegenheidsterras overigens ook nog lekker nagenieten van een après-bike met als opener een gratis Leffe van’t vat of een frisdrank.
 
Dat de avondlijke MTB-tochten stilaan maar zeker uitgroeien tot een stevige en fel gewaardeerde organisatie bewijst de deelname van heel wat bikers van her en der uit Vlaanderen. Zo vielen er inschrijvingen te noteren uit St-Andries-Brugge, Hulsthout, Westerlo, Nieuwkerke, Edegem en Balen. De Gooikse MTB-club was dan weer de club met de meeste deelnemers. De jongste biker bleek 9 jaar, de oudste 62 jaar.
 
De organisatoren toonden zich na afloop best tevreden met het deelnemersveld en het verloop. “Ondanks het slechte weer bleef het aantal bikers nagenoeg even groot als vorig jaar. De commentaren waren nu ook weer zeer lovend. Bij echte zomers weer zouden wij het deelnemersveld ieder jaar moeten zien stijgen. Maar dat komt nog wel”, aldus een zelfzekere Wim Claes.                        
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jul 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief