HERNE – Defibrillator aan sporthal

C21

HERNE – Defibrillator aan sporthal

Dsc01687
Om de AED in de beste omstandigheden te kunnen gebruiken heeft het gemeentebestuur overigens voorzien in opleidingen voor het gemeentelijk personeel, vooral dat van de sporthal en van het OCMW - Foto ingezonden
 
Dsc01693
Defibrillator - Herne - Foto ingezonden
 
Dsc01696
Foto ingezonden
 
Dsc00542
© Deschuyffeleer
 

Er komt een automatische externe defibrillator, kortweg AED, aan de sporthal De Hernekouter. Het gemeentebestuur zette daartoe het licht op groen in samenwerking met Het Rode Kruis Vlaanderen. Het toestel wordt geplaatst aan de buitenkant van het sportcomplex. Ook Herne wil zo een hartveilige gemeente worden.

Een AED is een draagbaar toestel dat eerstehulpverleners begeleidt bij een reanimatie. Het toestel analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of een stroomstoot het slachtoffer kan helpen. Het geeft gesproken instructies en leidt de gelegenheidshulpverlener door de reanimatie tot de overname door professionele hulpverleners.
 
Een slachtoffer van een hartstilstand dat binnen de 3 à 4 minuten gereanimeerd wordt mede door het gebruik van een AED heeft tot 70% kans te overleven. Zeker bij intense sportbeoefening komen wel al eens hartstilstanden voor. De sporthal is dan ook de meest aangewezen plaats voor het plaatsen van een dergelijk toestel. AED biedt overigens ook het voordeel dat iedereen het toestel volkomen veilig mag gebruiken.
 
Om de AED in de beste omstandigheden te kunnen gebruiken heeft het gemeentebestuur overigens voorzien in opleidingen voor het gemeentelijk personeel, vooral dat van de sporthal en van het OCMW..
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 sep 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief