HERNE – Muziekacademie nodigt lokale scholen uit

C21

HERNE – Muziekacademie nodigt lokale scholen uit

Muziekschool_opendeur_scholen_2012__21_
Zowel de kinderen van de gemeentelijke basisschool De Regenboog uit Herfelingen als van de Vrije Basisschool De Bloesem en het Gemeenschapsonderwijs De Markevallei uit Herne kwamen over de drempel - © Deschuyffeleer
 
Muziekschool_opendeur_scholen_2012__1_
workshop 'woord' - © Deschuyffeleer
 
Muziekschool_opendeur_scholen_2012__5_
Workshop 'dans' - © Deschuyffeleer
 
Muziekschool_opendeur_scholen_2012__17_
Workshop 'muziek' - © Deschuyffeleer
 
Muziekschool_opendeur_scholen_2012__22_
© Deschuyffeleer
 

Jaarlijks bij het begin van het schooljaar organiseert de afdeling Herne van de muziekacademie Gooik een infomoment voor de lokale basisscholen. Met workshops wordt de schoolgaande jeugd zo de mogelijkheid geboden gans vrijblijvend en ongedwongen kennis maken met de activiteiten die de plaatselijke academie op gebied van muziek, woord en dans ontplooit.

De verschillende workshops worden ieder jaar opgebouwd rond een bepaald thema. Omdat Herne ook meewerkt aan de nationale klimaatcampagne ‘Sing for the Climate’ waarbij Nic Balthazar iedereen uitdaagt om op 22 en 23 september de bezorgdheid voor het klimaat uit te ‘zingen’, lag ‘Sing for the Climate’ als jaarthema dan ook voor de hand. In die zin werden twee vliegen gevangen in één klap: naast een prangende problematiek is het ook een dankbaar, leerrijk en actueel item.
 
Zowel de kinderen van de gemeentelijke basisschool De Regenboog uit Herfelingen als van de Vrije Basisschool De Bloesem en het Gemeenschapsonderwijs De Markevallei uit Herne kwamen over de drempel. In de workshop muziek werd het klimaatlied aangeleerd. Voor de instrumentale ondersteuning mochten de leerkracht en de leerlingen rekenen op de medewerking van Jean Van Der Schueren (gitaar), Wilfried Moonen (diatonische accordeon) en Sven Beerens (slagwerk). Tijdens de workshop dans werden pasjes aangeleerd die de kinderen moeten toelaten op 23 september mee te dansen. Ten slotte werd er in de workshop woord een aardig stukje over de gevolgen van de opwarming van de aarde gerapt.
 
Als openbare instelling staat de Hernse afdeling open voor alle leerlingen vanaf het derde leerjaar. De academie is gehuisvest in de gebouwen aan de Edingsesteenweg. 

 
Nadere informatie: Herne 0496/44 20 54 en  02/396 02 38 - Gooik 02/532 40 86  of   via de website www.muziekacademiegooik.be 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 sep 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief