HERNE – Kokejane leeft op volle toeren

C21

HERNE – Kokejane leeft op volle toeren

Dsc02212
 
Dsc02102
Dsc02106
Dsc02103
Het heel weekend draait ‘Kokejane leeft’ op volle toeren. Vrijdagavond werd de feesttent in het gehucht van Herne ondergedompeld in een Spaanse sfeer. Zaterdag was het één en al petanquen. En op zondag werden de mountainbikers reeds vroeg op pad gestuurd. In de namiddag volgde dan de apotheose met een reuzebarbecue en animatie van allerlei slag.
 
De Spaanse avond in samenwerking met brasserie ’t Fonteintje deed de feesttent reeds op vrijdagavond behoorlijk vollopen. Alles was dan ook aanwezig om de wijkinwoners in de waan te laten zich eventjes in het zonrijke Spanje te bevinden. De tapa’s en de paella met aangepaste wijnen werden fel gesmaakt. Het flamencodansen bracht de nodige zuiderse sfeer en het glas Cava om middernacht was de kers op de taart.
 
Meer dan 400 mountainbikers schoven zondagmorgen reeds in de pille morgen voor de inschrijvingstafel aan voor tochten van 25 of 55 km. Het parcours liep hoofdzakelijk op natuurwegen in de naburige franstalige gemeenten zoals Marcq, L’Abliau, Graty, Horues, Steenkerque, Petit-Roeulx, Petit-Enghien en Bierghes.
Ook de beachvolleyballers hadden er duidelijk zin in. Acht ploegen uit Herne en de naburige gemeenten streden voor de overwinning. De barbecue wist dan ook menig sporter net overigens zoals de wijkinwoners te overhalen de voeten onder de tafel te schuiven. De animatie in de namiddag met clown Adriaan en tochten met paard en koets rondden de jaarlijkse feestelijkheden af.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 aug 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 15 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 14 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 14 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 07 aug 2022

archief