Griezelige pillampentocht voorbode van druk Eindejaar fanfare HERFELINGEN

C21

Griezelige pillampentocht voorbode van druk Eindejaar fanfare HERFELINGEN

Programma_2013-2014
Griezelige pillampentocht voorbode van druk Eindejaar fanfare HERFELINGEN © Deschuyffeleer
 

Met een reeks bruisende activiteiten, zinvolle plechtigheden en sfeervolle organisaties maakt de bruisende fanfare De Ware Broeders en de Jonge Ware Broeders uit Herfelingen zich nu al stilaan op voor de overgang van oud naar nieuw. Voorbode hierbij is wel de verrassende griezelige pillampentocht nu zaterdagavond 9 november.

Het is het jeugdbestuur dat in de nasleep van Halloween uitpakt met de griezelige pillampentocht voor klein en groot in de straten van Herfelingen. Er wordt gestart om 18.30 uur aan café De Zoete Inval aan de kerk in Herfelingen bij voorkeur in griezeloutfit.
 
Op maandag 11 november neemt de fanfare deel aan de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog. Om 10u30 wordt stoetsgewijs opgestapt van de gemeentelijke basisschool De Regenboog tot aan de Sint-Niklaaskerk. Daar wordt samen met de kinderen, leerkrachten en directie van De Regenboog, het gemeentebestuur en andere sympathisanten aan het monument hulde gebracht aan de overledenen uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog.
 
Samen met het majorettencorps De Crescendo’s uit Leerbeek/Gooik trekt de fanfare op zaterdag 16 november naar Antwerpen om er de muzikale intrede van de enige echte Sinterklaas medetebegeleiden. De intrede is live te volgen op KETNET vanaf 13.30 uur.
 
Het jaarlijks banket voor de ereleden naar aanleiding van de St-Ceciliaviering dan weer gaat door op zaterdag 23 november vanaf 18u in het Bavocentrum. Iedereen kan overigens erelid worden. Kaarten aan 25 euro zijn te verkrijgen bij de bestuursleden en de muzikanten. Na het banket is er ook dansgelegenheid.  
 
Na zijn intrede in Antwerpen komt de Sint - op uitdrukkelijk verzoek van het  jeugdbestuur – met zijn Zwarte Pieten een tweetal weken later ook eens langs met heel veel cadeautjes en snoepjes in het Bavocentrum voor alle leerlingen en alle kinderen van de  muzikanten. Ook andere kinderen zijn welkom op dit Sinterklaasfeest op vrijdag 29 november vanaf 19.00 uur. Inschrijven op voorhand is bijzonder aangewezen en kan via karlien-moonens@hotmail.com .
 
Op zondag 1 december luistert de fanfare de eucharistieviering van 10.45 uur in de Sint-Niklaaskerk van Herfelingen op ter ere van het Sint-Ceciliafeest en de overleden (ere)leden.
 
Zoals ieder jaar gaat de jeugdfanfare ook nu weer op pad doorheen de gemeente om alle inwoners van Herfelingen persoonlijk een Zalig Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar toe te wensen. Dit alom geprezen Kerst- en Nieuwjaarszingen van deur tot deur is nu gepland voor 28 en 29 december evenals voor 4 en 5 januari. De opbrengst is bestemd voor het buitenlands jeugdkamp van 6 tot 16 augustus toekomend jaar in Tsjechië.
 
Het nieuwe jaar wordt feestelijk ingezet op vrijdag 10 januari om 20.00 uur met het tweejaarlijks champagneconcert in de Sint-Niklaaskerk van Herfelingen. Speciale gastsolist, entertainer en allround musician Jef Verheyden trakteert iedereen dan op een spectaculaire mix van slagwerk, tuba, hoorn en nog veel meer.
 
Het Tsjechisch eetfestijn sluit de overgangsperiode van oud op nieuw af tijdens het week-end van 15 op 16 februari in het Bavocentrum.
 
Meer informatie bij voorzitter Steven Vander Eeckt (steven.vandereeckt@telenet.be ) en voorzitter jeugd Karlien Moonens(karlien-moonens@hotmail.com ).
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 nov 2013
godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief