HERNE – Bloedgevers gehuldigd

C21

HERNE – Bloedgevers gehuldigd

Viering_bloedgevers_herne_2013__1_
Bestuur Vriendenkring der Vrijwillige Bloedgevers van het Rode Kruis afdeling Herne (vlnr) Etienne Van Schandevijl, Luc Coopens, Roger Stroobant, Coleta Geerts, Michel Martens, Marguerite Brancart, Patricia Mattheus, Annie Devroede, Rolande Monte en Felix Mot - © Deschuyffeleer
 
Viering_bloedgevers_herne_2013__2_
Blikvangers op de huldiging waren dan ook Peggy Pitt, Nathalie Mot,Willy Goossens, Sandra Dero en Patricia Mattheus - © Deschuyffeleer
 
Viering_bloedgevers_herne_2013__3_
Georges Snel die met zijn 97 jaar veruit de ouderdomsdeken is in het gezelschap mocht dan ook samen op de foto met Jeanne Destrijker en ere-voorzitter Romain Praet - © Deschuyffeleer
 

Een 70-tal genodigden maakten hun opwachting voor de 55ste editie van het jaarlijks feestbanket van de Vriendenkring der Vrijwillige Bloedgevers van het Rode Kruis afdeling Herne in de feestzalen van De Egelantier.

Samen met een terugblik op het vorig werkjaar mochten Etienne Van Schandevijl en zijn voltallig team ook dit jaar een aanzienlijk aantal donoren lauweren voor hun 10, 25 en 75 bloedgiften. Blikvangers op de huldiging waren dan ook Peggy Pitt, Nathalie Mot en Willy Goossens. Ook zij zijn goed op dreef en behoren voortaan met hun 10 bloedgiften al tot het kransje van gelauwerden. Voor Sandra Dero werd het een zilveren jubileum want zij bood zich reeds 25 keer aan als gedreven bloedgever. Op de hoogste trede dan weer stond Patricia Mattheus. Zij mocht applaus en felicitaties ontvangen voor haar 75 bloedgiften.
 
Zoals ieder jaar kon de festiviteit ook rekenen op de aanwezigheid van enkele tenoren die er ook al bij waren bij de stichting van de Vriendenkring der Vrijwillige Bloedgevers nu toch al 55 jaar geleden. Dit jaar was zo ook aanwezig Georges Snel die met zijn 97 jaar veruit de ouderdomsdeken is in het gezelschap. Hij mocht dan ook samen op de foto met Jeanne Destrijker en ere-voorzitter Romain Praet. 
 
In zijn toespraak betreurde Etienne Van Schandevijl de tanende interesse voor banketten en vieringen. Zelfs een aanzienlijk aantal donoren die in aanmerking kwam voor een speciale vermelding en de overhandiging van een erediploma kwam niet opdagen. Ook kon hij zich niet voor 100% scharen achter de talrijke nieuwe regeltjes waaraan bloedgevers dienen te voldoen om het Rode Kruis van dienst te mogen zijn.
 
Kwamen ook in aanmerking voor een speciale vermelding: Hugo D’Hooghe, Jen Lanneer, Vanessa Van Schandevijl, Patrick Luchtens, Véronique Van De Voorde, Seerge Boogaerts, Pappaert Kenny, Carine Matthys, Lutgarde Suys, Nancy Stroobant, Greta Vandenneucker, Monique Gooskens en Luc Hantson.
 
De volgende bloedafname gaat door op donderdag 16 januari in de refter van het Gemeenschapsonderwijs aan de Grotestraat in Herne. Nieuwe donoren vanaf 18 jaar zijn steeds heel hartelijk welkom.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 nov 2013
Godeleive Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief