HERNE – Lekkers uit het Pajottenland dankt gemeente

C21

HERNE – Lekkers uit het Pajottenland dankt gemeente

10_jaar_pajottenland_____3_
HERNE – Lekkers uit het Pajottenland dankt gemeente - © Deschuyffeleer
 
10_jaar_pajottenland_____5_
Allemaal 'Lekkers uit het Pajottenland' - © Deschuyffeleer
 

De streekproducentencoöperatie ‘Lekkers uit het Pajottenland’ hield er aan het gemeentebestuur van Herne te danken voor zijn daadwerkelijke steun aan haar project. Herne is immers het enig openbaar bestuur uit het werkgebied dat inmiddels ook effectief heeft ingetekend op aandeelhouderscertificaten. Burgemeester Kris Poelaert en de schepenen kregen dan ook als blijk van waardering voor hun medewerking een mand met, hoe kan het ook anders, Pajotse streekproducten.

Tania Stadsbader
De cvba Lekkers uit het Pajottenland zag het levenslicht twee jaar terug vooral onder de impuls van toenmalig netwerkmanager Tania Stadsbader. Het is deze enthousiaste dame die indertijd een ware kruistocht bij producenten, afzetpunten en sympathisanten ondernam om de cvba uit de grond te stampen als onderdeel van de regional-branding of het ontwikkelen van een streekidentiteit voor het Pajottenland. En dat is haar toen aardig gelukt.
 
Lekkers uit het Pajottenland staat niet alleen borg voor louter voedsel en drank. Het is bovendien een uithangbord voor een label dat staat voor kwaliteit, ambacht, unieke smaken en bijzondere texturen. Niet voor niets krijgen de streekproducten van Lekkers uit het Pajottenland dan ook nog het toemaatje van ‘producten met een hart voor de streek’ mee.
 
De streekproducenten die tot de coöperatie zijn toegetreden zijn de Beverse Kaasmakerij, geuze en kriek Lindemans (Vlezenbeek), de hoevewinkel De Lingeren (Gooik), fruitsappen de Fruitburght (Bever), zuivelproducten het Waterhof (Gaasbeek), het Hof ter Vrijlegem (Mollem), witloofteler Basteleus (St-Pieters-Leeuw), het ecologisch kruidenbedrijf Duizendblad (Ternat) en nu ook vrij recent chocolatier Valentino (Schepdaal).
 
Uitgebreid netwerk
Inmiddels heeft de coöperatie ook al een uitgebreid netwerk van vrij vlot bereikbare afhaalpunten en winkels met de producten in de rekken uitgewerkt en is het permanent op zoek naar nieuwe afzetmogelijkheden. “Zo zullen de streekproducten van de coöperatie binnenkort eveneens te bekomen zijn in de hypermarkten van Carrefour in de brede regio, betoont ook de Sheratongroep verregaande belangstelling en wordt er werk gemaakt van meer uitgebreide geschenkpakketten via de eigen webwinkel”, weet Jos Huwaert, de coördinator van Pajottenland+.
 
Op zondag 18 mei nemen met de Beverse Kaasmakerij, de hoevewinkel De Lingeren en de Fruitburght Demeulemeester overigens ook drie leden van de coöperatie deel aan de opendeurdag van de Pajotse ambassadeurs-producenten en dit in een organisatie van Pajottenland+.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mrt 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief