HERNE – Kokejane kaatst voor plaats in de top-6

C21

HERNE – Kokejane kaatst voor plaats in de top-6

Ploegvoorstelling_khk_maart_2014
HERNE – Kokejane kaatst voor plaats in de top-6 - © Deschuyffeleer
 
Khk_ploegvoorstelling_2014
HERNE – Kokejane kaatst voor plaats in de top-6 - © Deschuyffeleer
 
Dsc08230
HERNE – Kokejane kaatst voor plaats in de top-6 - © Deschuyffeleer
 
Dsc05607
HERNE – Kokejane kaatst voor plaats in de top-6 - De nieuwkomers - © Deschuyffeleer
 
Dsc08236
HERNE – Kokejane kaatst voor plaats in de top-6 - © Deschuyffeleer
 

De koninklijke kaatsclub De Kleine Handbalspelers Kokejane mikt dit seizoen voluit op een plaats bij de eerste zes in de eindrangschikking van Nationale II. Met de komst van de jonge talentrijke Guillaume Dehandschutter van Bassilly en van de meer ervaren en intrinsiek sterke Stéphane Thelis van Wieze weet de club zich alleszins afdoend gesterkt om deze keer mee een voorname rol te spelen in het kampioenschap.

Trainer/coach/secretaris Geert Vandervelden blijft een belangrijke pion in het clubleven van de Kleine Handbalspelers, zeker nu hij ook in opvolging van de recent overleden en alom gewaardeerde clubsecretaris Luc Allebos het administratief clubbeheer op zijn schouders tilt. Ook nu weer is het clubbestuur er in geslaagd een evenwichtig uitgebouwde ploeg samen te brengen. “Wij blijven trouw aan onze visie om zonder financiële risico’s naast enkele kaatsers met enige ervaring en met een goede teamspirit ook enkele aankomende jonge talenten weer de kans te bieden vanuit onze club door te groeien naar clubs in Nationale I”, zegt Geert Vandervelden. “En daar zijn wij de laatste jaren met onder meer Andy Couteau en Nico Dupont al vrij aardig in geslaagd”.
 
Het vertrek van de ervaren Geert Boschmans naar Grimminge waar hij nog geregeld zelf de kaatshandschoen op de ballodroom mag aanbinden kwam wel aan als een donderslag bij heldere hemel. Ook zag Kokejane niet graag Bertrand Becq vertrekken. “Er diende dan ook naar waardige vervangers gezocht”, geeft de trainer/coach aan. “Bij Wieze wisten wij vrij snel Stéphane Thelis te bekoren. Hij is een speler met flink wat ervaring, een echte teamspirit en een heuse all-rounder die op verschillenden posities kan worden ingeschakeld. En met de 17-jarige Guillaume Dehandschutter, al flink op dreef overigens in zowel het keren als in het opslaan haalden wij van bij Bassilly een ontluikend supertalent naar onze club”.
 
Met die twee nieuwkomers en met de blijvers kapitein Jelle Defrijn, Johan Ost, Sébastien Loncke en Vincent Cuvelier weet Kokejane zich dan ook afdoend gesterkt om de komende competitie in te gaan vooral met een gerust gemoed maar ook met een nieuwe outfit van JDS. “Het belooft alleszins een spannende competitie te worden”, blikt Geert Vandervelden in de nabije toekomst. “Alle clubs hebben zich wel versterkt. Biasy-Thy is de gedoodverfde titelkandidaat. En alle andere ploegen zijn wel aan elkaar gewaagd. Zo een competitie kan de kaatsliefhebbers alleen maar veel kaatsvreugde opleveren. En ook de clubs zullen het allicht zo met veel meer supporters rond de ballodroom wel zien zitten”.
 
Dat Kokejane niets aan het toeval overlaat in de voorbereiding bewijst het vrij intensief trainingsschema dat nu al vanaf het eerste weekend na Nieuwjaar wordt aangehouden. Zo zijn er iedere week een technische training in de sporthal en een krachttraining in het fitness-centrum Go Well in de buurt van het ‘Klubhuis’. En soms staan er ook innoverende en verrassende trainingssessies op het programma. Zo trok de ganse ploeg nog onlangs naar de boksclub in het nabijgelegen Viane voor een afmattende oefensessie in het boksen. Als dat maar goed afloopt!
 
Een eerste oefenwedstrijd speelt Kokejane op zondag 16 maart om 14u30 thuis tegen Bassilly. En ook de komende weken staan er nog oefenluttes op het programma tegen de buurtploegen van Galmaarden, Bever, Idegem en Grimminge. Op 12, 13 en 14 april trekt de ploeg ook nog op trainingskamp naar Friesland, waarvan een delegatie kaatsers en kaatssters zelfs naar Kokejane was afgezakt voor het bijwonen van de ploegvoorstelling. De eerste lutte voor de Beker van België dan weer vindt plaats op zondag 27 april.
 
De Kleine Handbalspelers openen het kampioenschap op donderdag 1 mei met een lutte op eigen ballodroom tegen Ottignies/Bouval. De overige tegenstrevers in de competitie zijn Herdersem, Mont-Gauthier, Tourpes, Montroeul, Idegem, Grimminge, Ninove, Hamme-Zogge, Conjoux, Bassilly, Kastel en Baisy-Thy. Zoals steeds zal na de drukke heenronde in vooral mei allicht al een duidelijk beeld van de competitie kunnen opgehangen worden van de krachtverhoudingen tussen de ploegen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mrt 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief